Home Blikveld ‘KANT’ biedt mensen hulp aan bij het vergroenen van hun tuin, balkon...

‘KANT’ biedt mensen hulp aan bij het vergroenen van hun tuin, balkon of dak

KANT staat voor Klimaat Adaptieve Natuur en Tuinen en is een burgerinitiatief dat is ontstaan in Vught, Helvoirt en Cromvoirt. KANT vraagt aandacht aan de mensen voor de klimaatverandering, maar roept ook mensen op om in actie te komen tegen de gevolgen ervan. Bij KANT kunnen de mensen terecht voor alle vragen over het vergroenen van tuinen, balkons of daken. Tiny Vermeer van KANT geeft hierbij aan dat zij en haar collega’s het liefste werken vanuit de behoefte van de mens.
De website van KANT, die vanaf 9 mei jongstleden online is gegaan, vormt een bron van inspiratie over het vergroenen van bijvoorbeeld je tuin. KANT brengt elke maand een nieuwsbrief uit met een ander thema. Op de site tref je een tuinlabel aan van G tot en met A. Als een tuin een A scoort ben je ontzettend goed bezig, maar bij een G moet er qua vergroening nog wel wat onder handen genomen worden.
Tiny Vermeer geeft aan dat mensen het soms niet prettig vinden als er beesten in hun tuin te vinden zijn, maar zij merkt daarbij op dat de natuur de vogeltjes en de bijtjes toch echt nodig heeft. KANT verzorgt ieder seizoen een actie die te vinden is op de website. KANT bestaat uit 9 mensen die allemaal nog een baan hebben naast hun werkzaamheden voor KANT. Zij willen graag gaan samenwerken met winkeliers en deze ook bij eventuele acties betrekken. In deze coronatijd hebben veel mensen veel tijd doorgebracht in hun tuin dus Tiny hoopt dat de mensen het de moeite waard vinden om wat tegels aan de kant te zetten en aan de vergroening te beginnen. Als iemand denkt iets toe te kunnen voegen aan KANT, ga naar de website en meld je aan op www.welkombijkant.nl.

Presentatie Berry van de Water en techniek Ludo Servais.

Luister hier naar het volledige interview van Blikveld met Tiny Vermeer.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in