Home Blikveld Huub van der Linden, rector van het Maurick College, zwaait in oktober...

Huub van der Linden, rector van het Maurick College, zwaait in oktober af en hoopt op een opvolger met passie

Huub van der Linden, rector van het Maurick College te Vught, gaat in oktober met pensioen. Hij is dan 67,5 jaar en vindt het tijd om het stokje over te dragen aan een ander.
Het aantal leerlingen op het Maurick College groeit enorm hard. Het gevolg van deze groei is dat er tegenwoordig geloot moet worden om tot de school toegelaten te worden. Dit heeft te maken met de huisvesting. Huub vindt het verschrikkelijk en pijnlijk om leerlingen die bewust kiezen om naar het Maurick College te gaan, niet toe te kunnen laten.
Het succes van de school is volgens Huub onder meer te danken aan het Daltononderwijs, maar zeker ook door de daarbij behorende sfeer en de manier waarop het Maurick College het Daltononderwijs heeft ingedeeld. Tijdens de Daltonuren kun je niet alleen vakken als Engels en wiskunde volgen, maar bijvoorbeeld ook danslessen en Spaans. Er zijn echt heel veel activiteiten die je tijdens deze uren kunt uitoefenen en dat maakt het Daltononderwijs aantrekkelijk.
Het Maurick College heeft veel internationale contacten. In juli 2021 wordt er in Vught een conferentie georganiseerd waar internationale leerlingen hun onderzoeksresultaten komen presenteren over de gevolgen van het coronavirus. Het organiseren en begeleiden van deze conferentie is nog een behoorlijke klus maar Huub geeft te kennen dat hij zich na zijn pensioen hier nog voor in zal zetten, dus voorlopig blijft hij wel verbonden aan het Maurick College.
De examens zijn achter de rug en Huub kijkt daar met bijna 100 procent geslaagden, tevreden en succesvol op terug. Het is mooi dat de vastgestelde doelen die de schoolinspectie oplegt, zijn behaald, maar hij vindt het nog veel belangrijker dat de geslaagde leerlingen hun toekomst meer vorm kunnen geven nu ze klaar zijn op school. De school is ‘coronaproof’ en klaar om open te gaan. De RIVM-maatregel van ‘anderhalve meter’ gaat ook lukken in de ruime lokalen. De handschoenen, zeepjes en schermen zijn aanwezig en de ouders en leerlingen hebben de lesroosters alweer ontvangen.

Huub was vroeger een begenadigd voetballer, maar tegenwoordig houdt hij zich fysiek sterk met wielrennen en hardlopen.
Wie zijn opvolger gaat worden na oktober 2020 is nog niet bekend, maar hij hoopt dat het iemand is met passie voor de school en dat de opvolger ook begrijpt dat je op de werkvloer moet zijn om inzicht te krijgen in hoe leerlingen zijn en hoe de sfeer op school is en hoe de docenten erin staan. Hij geeft zelf ook nog steeds tot op de dag van vandaag les.
Het is een school met een charmante eigenzinnigheid en de spoeling onder de kandidaten voor de functie van rector is tegenwoordig dun, aldus Huub van der Linden.

Presentatie: Berry van de Water
Techniek en muziek: Ludo Servais

Luister hier naar het volledige interview van Blikveld met Huub van der Linden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in