Home Blikveld Deel 1: Debat Mark du Maine (VVD) en Rutger Jans (CDA) over...

Deel 1: Debat Mark du Maine (VVD) en Rutger Jans (CDA) over het verkeer in Vught

Er heerst veel onrust over het toenemende verkeer op de lokale wegen in Vught, Cromvoirt en Helvoirt. Dit heeft te maken met de start van de werkzaamheden omtrent de N65. Mark du Maine en Rutger Jans bespreken dit onderwerp tijdens hun debat in Blikveld.

Volgens Rutger Jans van het CDA had de gemeente Vught haar zaken eerst op orde moeten hebben en had er gekozen moeten worden voor een andere volgorde, waarbij je vooraf aan zo’n groot plan als de N65, eerst je eigen wegen op orde maakt. Er komt nu veel sluipverkeer en daarvoor zijn geen extra maatregelen getroffen. Het CDA ziet dit als een groot verzuim van de gemeente Vught. De plannen van de N65 zijn al jaren afgerond, dus Vught had hierop moeten anticiperen, aldus Rutger Jans. Er is vooral veel bezorgdheid over de Heikantstraat, de Olmenlaan en de Helvoirtseweg, waar volgens Jans een forse toename aan verkeer wordt verwacht. Er is ook grote zorg over het vrachtverkeer, nu de aansluiting op de N65 komt te vervallen. Het CDA pleit ook voor een veiliger voetpad van de Wielewaal tot aan de N65, omdat het huidige voetpad te gevaarlijk is om overheen te lopen.

Mark du Maine vindt dat over de volgorde van de aanpak van het spoor en de N65 goed is nagedacht. Het hoofdplan, de N65, dient eerst goed in kaart gebracht te worden en daarna kan de rest daarop aangepast worden. Hij geeft als voorbeeld dat de huidige discussie en uitkomst inzake de Jagersboschlaan ook weer gevolgen heeft voor alle plannen die er liggen. Daar komt volgens Mark du Maine nog bij dat er nieuwe cijfers zijn inzake het toenemende verkeer op enkele wegen in Vught vanwege de bouwplannen. Deze nieuwe cijfers geven minder drukte aan dan aanvankelijk werd verwacht. Du Maine legt in het debat uit dat je niet altijd met alle gegevens uit het verleden aan de slag kunt gaan, omdat er steeds weer verandering optreedt en je moet handelen naar de laatste gegevens.

Luister hier naar het debat in Blikveld van Mark du Maine en Rutger Jans over het onderwerp verkeer.

Presentatie: Berry van de Water en Peter Corvers – techniek: Ralph van Dongen
Mark du Maine
Rutger Jans

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in