Home NOVO3-Live Dagbesteding ‘theaterschool’ Novalis weer van start

Dagbesteding ‘theaterschool’ Novalis weer van start

Presentator Frans van Buuren had woensdag jl. Jan van den Els bij NOVO3-live aan de lijn om hem eens vragen hoe het het met de dagbesteding voor mensen met een beperking op Novalis gaat. Ook die dagbesteding werd fysiek immers onmogelijk en ook daar is een oplossing gevonden via de digitale snelweg.

Op Novalis komen op de dagbesteding zo’n 25 mensen met een beperking meewerken en meedoen aan allerlei soorten theateronderdelen. Dat kan zijn het bouwen van decors, het grimeren, het dansen, het muziekmaken, het spelen etc. Dat zal in komende weken weer gaan gebeuren, alleen op een heel andere manier. In het nieuwe ‘normaal’ zullen nu hooguit 5 deelnemers in een lokaal samen kunnen zijn, waar dat tot nu toe 10 tot 15 was. In de afgelopen periode hebben de deelnemers via een on-line programma opdrachten gekregen en hebben ze hun resultaten kunnen uitwisselen via de computer. De vraag van de deelnemers aan ‘cursusleider’ Jan wordt uiteraard steeds meer wanneer zij kunnen optreden en met welke productie verder gegaan wordt.

Wanneer weer gestart wordt volgende week dan vraagt dat ook zorgvuldigheid in het vervoer nar Novalis. Met zijn allen in een busje is uitgesloten. Jan vindt het dan ook zeer positief dat vrijwilligers en de ouders van de deelnemers er nu voor zorgen dat zij individueel naar Novalis gebracht en gehaald worden.

beluister hier het volledige gesprek van Jan van der Els bij NOVO3
techniek en presentatie Frans van Buuren

Jan van den Els

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in