Home Blikveld Charlotte van Beuningen Woonstichting: de corona zorgt voor een bepaalde manier van...

Charlotte van Beuningen Woonstichting: de corona zorgt voor een bepaalde manier van omdenken

Gerdie Jans Rat, adviseur participatie bij de Charlotte van Beuningen Woonstichting, te gast bij Blikveld van NOVO3, kijkt zeer tevreden terug op de achterliggende coronaperiode. Met het oog op de leefbaarheid heeft de Charlotte van Beuningen Woonstichting gekeken naar andere manieren om dichtbij elkaar te zijn. Zo zijn er allerlei activiteiten georganiseerd voor de huurders, zoals een buurtbingo, een goochelshow, muziek en zelfs een verjaardagstaart voor jarige huurders. De Woonstichting vindt het belangrijk om in de huurders te blijven investeren, zodat deze mensen zich verbonden met elkaar blijven voelen. Er hebben zich heel veel vrijwilligers gemeld om enkele ideeën uit te werken, maar er zijn ook ideeën vanuit de vrijwilligers gekomen.

De Woonstichting heeft ook van andere partijen een financiële bijdrage ontvangen, zodat bepaalde activiteiten financieel ondersteund konden worden. Het onderwerp ‘leefbaarheid’ staat bij de Woonstichting hoog in het vaandel. Gerdie vindt het keer op keer hartverwarmend om te zien hoe bepaalde activiteiten ontstaan, maar ook hoe betrokken mensen bepaalde zaken oppakken én doorpakken. Vóór de corona organiseerde de Woonstichting ook diverse activiteiten, maar tijdens de corona is er een andere manier van communiceren ontstaan. Gerdie voegt hieraan toe dat de corona toch echt gezorgd heeft voor een bepaalde manier van ‘omdenken’. “Op dit moment wordt er nagedacht over activiteiten tijdens Halloween en Kerst, weliswaar coronaproof, want ook hier dient te gelden dat dit op een andere manier gevierd moet worden dan we gewend zijn”.

Presentatie Ans de Man-Bultman en Erik Overman
Techniek Maurice van der Vliet.

Luister hier naar het volledige interview van Blikveld met Gerdie Jans Rat van de Charlotte van Beuningen Woonstichting.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in