Home Bestuur & politiek Yvonne Vos: “Een aantal mensen voelt zich belazerd. Dat begrijp ik.”

Yvonne Vos: “Een aantal mensen voelt zich belazerd. Dat begrijp ik.”

“Tijdens de verkiezingscampagne wisten wij niet dat het N65-plan al in zo’n ver stadium was. Wijziging van het plan zou tientallen miljoenen kosten”, zei Yvonne Vos zaterdag 23 januari in Blikveld. “Maar een aantal mensen voelt zich belazerd. Dat begrijp ik.”

Het CDA maakte zich tijdens de afgelopen bestuursperiode en in de verkiezingscampagne sterk voor wijziging van de N65-plannen. De partij vindt dat het plan voor Vught slecht uitpakt omdat de druk op het lokale Vughtse verkeerswegen ontoelaatbaar zal toenemen. In het Bestuursakkoord ‘Een nieuwe start’ van D66, PvdA/GL, VVD en CDA is echter afgesproken dat de plannen voor de N65 ongewijzigd blijven.

Gemeentebelangen wees er donderdag 21 januari in de gemeenteraad op dat het N65-plan ook kan worden teruggetrokken. Yvonne Vos: “Wij hebben in verkiezingstijd nooit gezegd: we gaan het plan intrekken. Wij vinden dit niet het beste plan, laat ik het maar netjes zeggen. Wij gingen de onderhandelingen voor een nieuwe coalitie in terwijl het plan bij de Raad van State ligt. Dan kun je moeilijk allerlei zaken gaan veranderen. Dat is bestuurlijk onbehoorlijk.”

Vos zegt dat het CDA niet wist dat het plan tijdens de verkiezingscampagne al in zo’n ver stadium was. “Wij kunnen ook claims krijgen van onze partners als wij het plan zouden veranderen. Dat zou ons tientallen miljoenen gaan kosten. Het plan zit ook al in de tweede fase van aanbesteding. Alleen door veel kosten te maken zou je het plan kunnen terugtrekken. Ook is het bedrag dat Vught bijdraagt in de kosten voor de N65 al overgemaakt naar de provincie. Dat wisten wij niet.”

De nieuwe wethouder stelt dat zij pas tijdens de coalitieonderhandelingen de actuele stand van zaken rond de N65 te horen kreeg. Vos: “Dat bedoel ik nu juist met openheid en transparantie. We moeten de gemeenteraad veel meer aan de voorkant betrekken en op de hoogte houden hoe trajecten lopen. Dat is de afgelopen jaren veel te weinig gebeurd bij de N65 en het spoor.”

Presentatie Erik Overman en Berry van de Water.
Techniek Ralph van Dongen.

Beluister hieronder het interview met Wethouder Yvonne Vos.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in