Home Blikveld Van de Steen: ‘kei van een keeper’

Van de Steen: ‘kei van een keeper’

dav

Wouter van der Steen is altijd een fanatieke voetballer geweest. Regelmatig leverde dit problemen op met zijn broers en vriendjes, totdat zijn moeder ingreep en hem in de goal zette waar hij ‘minder kwaad kon doen’. Via Zwaluw VFC 2 jaar, PSV 6 jaar, Helmond Sport 10 jaar en Heerenveen 2 jaar, is Wouter nu al 2 jaar een zeer gewaardeerde keeper bij FC Den Bosch. Na een Fries eredivisie-avontuur keerde hij terug naar zijn Brabantse roots. Bij volksclub FC Den Bosch groeide hij uit tot een ‘puntenpakker’, sterk op de lijn en een penaltykiller. Mede dankzij geldschieter Jordania werd de club plotseling winterkampioen en pakten ze de periodetitel. Helaas gingen die ontwikkelingen niet door.
Van der Steen staat bekend als een coachende keeper, die zijn medespelers regelmatig ‘op hun plek’ zet. Wat dat betreft is hij van een introvert Zwaluw-ventje veranderd in meer extraverte semi-prof, die zich laat gelden binnen en buiten het veld.
Zijn contract loopt dit seizoen af, maar door de Corona-perikelen is zijn voetbaltoekomst wat onzeker. “Ik hou met kracht- en duurtraining mijn conditie op peil. Meer kan ik niet doen”, aldus de 29-jarige goalie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in