Home Blikveld Thijs Meeuwsen: programmamaker bij SBS6 van het programma ‘Het zal mij een...

Thijs Meeuwsen: programmamaker bij SBS6 van het programma ‘Het zal mij een zorg zijn’

Thijs Meeuwsen Bron: BD.nl

Thijs vindt zichzelf een professionele flierefluiter. Thijs: “Een professionele flierefluiter verdiend er zijn kost mee. Geld verdienen met iets wat je heel leuk vindt,” zei hij in NOVO3’s Blikveld. Hij is begonnen met een youtube-kanaal ‘Bucket Boys’. Ze hebben een keer tienduizend kilo stront bij de Mandemakers keukengroep neer gegooid. Daar veranderde de hele keukenbranche mee. Bij een youtube-kanaal moet alles snel en dagelijks vernieuwd worden. Thijs en Joep ten Hove uit Sint-Oedenrode gaan nu meer inhoudelijke films maken. ‘Het zal mijn een zorg zijn’ is daarvan een goed voorbeeld.

Hoe is het allemaal begonnen? Thijs heeft in het verleden achter de schermen de grappen verzonnen voor de programma’s van Chiel Beelen en Gijs Staverman. Hij dacht op een gegeven moment ik kan de grappen ook voor mezelf gaan bedenken. Op een bepaald moment ontmoette hij Joep en maakten ze het carnavalsnummer ‘Frits Towerbrits’. Ze ontdekten toen dat je met onzin een hit kunt scoren in de studentenwereld. Met dat filmpje wisten ze honderdduizend kijkers te bereiken. De naam is nu veranderd van Bucket Boys naar ‘Frits’. Dat klinkt professioneler. Ze willen met grappen de mensen een boodschap mee geven. Met het filmpje over de Mandemakers Groep hebben ze het voor elkaar gekregen dat mensen, die al lang aan het procederen waren, hun geld terugkeren. Het is niet te doen om te scoren met de filmpjes, maar het gaat om de content. 

De contacten met John de Mol zijn ontstaan bij het maken van een filmpje van de oprichting van SBS7, een fictieve TV-zender. Fietsenmaker John de Mol van Bikers uit Heeswijk was in dat filmpje de directeur van SBS7. Want bij het persbericht omtrent de oprichting hadden ze wel een echte John de Mol nodig. Na het uitbrengen van dat filmpje zijn ze door John de Mol uitgenodigd en dit heeft geleid tot het uitzenden van ‘Het zal mij een zorg zijn’. 

Het idee is ontstaan op de zorgboerderij van de ouders van Joep in Mariahout. Zij verlenen op een vrije manier zorg aan demente mensen. Normaal gesproken wordt de zorg aan deze mensen vrij strak geregeld met allerlei regels. Daar zijn de mensen een stuk vrijer. Het gaat over kwaliteit en niet kwantiteit van leven. Het was mogelijk om heel dicht bij de mensen te komen. Immers het waren de ouders van Joep die de zorgboerderij runnen. Met het programma willen ze laten zien dat er nog een leven is na Alzheimer.

Het is een droom die uitgekomen is: een video maken die uitgezonden wordt op prime-time bij SBS6. Dit is de Champion League van de videomakers. Het pilot-programma hebben ze op een ongebruikelijke manier aan John de Mol overhandigd. Op een USB-stick in een ‘gouden ring doosje’ met de mededeling “de volgende Gouden Televizier ring is voor jou.”

‘Het zal mij een zorg zijn’ is goed ontvangen bij het publiek. Een op de vijf mensen krijgt deze ziekte, dus heel veel mantelzorgers van wie ouders of partner ziek zijn, krijgen hiermee te maken en kunnen zich goed inleven in het programma. Thijs: “Mensen huilden bij een programma van SBS6, wat niet vaak gebeurd”.

Voel jij je nog een Vughtenaar? Antwoord Thijs: “Mijn ouders wonen nog hier, maar hier gaan wonen denk ik niet. Ik zou me snel gaan vervelen. Wat ik nog wel doe is een rondje IJzeren Man als ik hier ben”.

Op de vraag wil je samen met NOVO3 iets leuks doen om aandacht te trekken voor de omroep was de reactie: “Ben brutaal, ja heb je en nee kun je krijgen”.

Presentatie Berry van de Water en Erik Overman
Techniek Ralph van Dongen

Luister hier naar het interview met Thijs Meeuwsen.

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in