Home Blikveld Samenwerking is de kern waarop MOVE draait

Samenwerking is de kern waarop MOVE draait

91
0

Mike Wiersema de man van het eerste uur van MOVE was te gast bij Berry van de Water in Blikveld. Inmiddels bemoeit MOVE zich er vaak mee als het gaat om sport en bewegen in Vught. Er wordt nog steeds te eenzijdig bewogen door veel Vughtenaren. Hier wil MOVE verandering in brengen middels allerlei activiteiten in de openbare ruimte, die juist de veelzijdigheid van bewegen benadrukken.

Enkele voorbeelden zijn:
Looproute bij Theresia. Dit is een samenwerking met Theresia, stagiaires die werken in het ouderenwerk en daarop volgend met Toon Jacobs, bewegingsdeskundige van Vughsterstede. Met A-viertjes die zijn opgehangen kunnen ouderen een looproute volgen.
Natuurspeeltuin op het Lidwinaveld, om kinderen uit te dagen om verschillende soorten bewegingen te doen.
Beweegtuin aan het Bisschop Zwijsenplein. In samenwerking met bewoners wordt hiervoor de behoefte uit de wijk gepeild. Vervolgens moet er een beweegtuin ontstaan.

Er zijn deze zomer extra activiteiten daar meer mensen niet op vakantie zullen gaan. Ten eerste dit jaar weer Zomerfun. Op de donderdagochtend allerlei sportactiviteiten op het Lidwinaveld voor de jeugd. Daarnaast ook Zomertour. MOVE gaat langs bij verschillende verenigingen om voor alle leeftijden activiteiten te organiseren in samenwerking met de verenigingen. Tot slot het Gezinsuitje. MOVE wil voor het hele gezin activiteiten gaan organiseren.

De sportkledingbeurs die niet door mag gaan in verband met Corona wordt nu anders georganiseerd. Met Welzijn Vught, Kernteam bestaanszekerheid, worden mensen in kaart gebracht, die behoefte hebben aan sportkleding. Vervolgens wordt er op vraag sportkleding uitgedeeld. INFO: sportkledingbeurs@gmail.com

Tot slot is wel duidelijk dat samenwerking de kern is waarop MOVE draait. Het team van 5 vaste medewerkers kan dit alles nooit alleen voor elkaar krijgen, dus samenwerking is noodzakelijk om alle activiteiten die op de rol staan, doorgang te laten vinden.

Presentatie: Berry van de Water, Techniek: Ralph van Dongen.

Beluister hier het interview met Mike Wiersema van MOVE Vught, Blikveld 20 juni 2020.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in