Home Blikveld ‘Samen Thuis met Vughterstede’ maakt het ook leuk!

‘Samen Thuis met Vughterstede’ maakt het ook leuk!

Dankzij ‘Samen Thuis met Vughterstede’ kunnen mensen langer thuis blijven wonen. Christel Abrahams, sinds 1 januari van dit jaar de nieuwe coördinator van Samen Thuis was zaterdag 6 februari te gast bij Blikveld. “Onze diensten richten zich op boodschappen doen, een wandelingetje maken, samen muziek luisteren. Vooral gericht dus op persoonlijke aandacht en verzorging. Wij kunnen de mantelzorger ontlasten, zodat hij of zij wat extra vrije tijd heeft om te kunnen blijven mantelzorgen. De ondersteuning die wordt geboden is altijd minstens twee uur aaneengesloten, zodat er ruim de tijd is voor de cliënt”, aldus Christel. Samen Thuis zorgt zoveel mogelijk voor vaste begeleiders, zeker in coronatijd is dit belangrijk.

Het is een betaalde dienst, die bijvoorbeeld met een PGB (PersoonsGebondenBudget) bekostigd kan worden. Er is verschil in medewerkers: de medewerker Samen Thuis verleent geen persoonlijke ondersteuning of verzorging. De medewerker Samen Thuis Plus verleent wel persoonlijke ondersteuning of verzorging en kan dan aansluitend gaan wandelen of gezellig koffiedrinken.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Christel Abrahams, telefoonnummer 06-36553440. Of kijk op www.vughterstede.nl/samen-thuis-met-vughterstede/.

Presentatie: Erik Overman en Berry van de Water.
Techniek: Ralph van Dongen.

Het volledige interview met Christel Abrahams is hieronder terug te luisteren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in