Sinds 2 december 2021 heeft Vught een nieuwe horecagelegenheid aan de Koestraat/hoek Kerkstraat, tegenover patisserie De Rouw. Restobar Saluut is met zijn uniek recept een aanvulling binnen Vughtse eetgelegenheden. Eigenaar Kyrha Brugman die op 11 december te gast was bij Blikveld zag een unieke kans op die locatie iets nieuws te beginnen. Vught omschrijft hij als een Bourgondisch dorp waar het ‘ons kent ons gevoel’ hoog is. Zelf heeft hij 15 jaar ervaring gehad in een eetgelegenheid in de Korte Putstraat te ‘s-Hertogenbosch. Nadat hij een korte periode bij een groothandel gewerkt had, die goederen afleverden bij horecagelegenheden, begon het bij hem weer te kriebelen. Omdat hij wist dat die gelegenheid in Vught zich voordeed, waar hij zijn droom kon verwezenlijken, klopte hij aan bij banken maar in verband met Corona stelden die hogere eisen en daarom is hij een crowdfunding gestart. In 1,5 uur tijd heeft hij het benodigde bedrag bijeen gekregen. Het unieke recept van zijn Restobar bestaat onder andere uit een mooie kaasselectie en kleine hapjes uit het vet. Daarnaast heeft hij wijnen die in heel de Vughtse horeca niet te verkrijgen zijn. Met zijn broer en onder andere een goede vriendin heeft hij gemotiveerd personeel, die ook mee mogen denken in het recept en ook mee mogen denken over nieuwe gerechten. Restobar Saluut is nu 6 dagen geopend maar de planning is de hele week geopend te zijn. Primair is het nu van 10.00- 22.00 uur maar Coronamaatregelen beperken ook hier de openingstijden. Luister hieronder naar het interview.
Presentatie Erik Overman en Berry van de Water.
Techniek Ralph van Dongen.