Home Blikveld Peggy van der Koelen “Het was een mooie week, vooral voor onze...

Peggy van der Koelen “Het was een mooie week, vooral voor onze bewoners”

“We zijn zo blij dat we weer bezoek mochten ontvangen, het was een mooie week vooral voor onze bewoners”, zei Peggy van der Koelen, bestuurder van Vughterstede in Blikveld van Novo3.
De bezoekregeling die afgelopen dinsdag is ingegaan, schrijft voor dat er maar 1 bezoeker per bewoner mag komen. Het werd aan de familie en de bewoner overgelaten wie dat dan zou mogen zijn. Een moeilijke beslissing vond ook het personeel. Daarnaast zijn er regels gesteld: * bij binnenkomst handen wassen * mondkapje is verplicht (wordt uitgereikt bij binnenkomst) * afstand van anderhalve meter houden tot de bewoner * geen contact met andere bewoners of personeel.

Peggy van der Koelen benadrukte dat als het bezoek eenmaal op de kamer van de bewoner is er niet door personeel wordt gecontroleerd. “We gaan ervan uit dat iedereen de regels respecteert en verantwoordelijkheid neemt. En wij moeten streng zijn, in zoverre dat het bezoek alleen op afspraak kan komen en er mondkapjes gedragen moeten worden. In een enkel geval komt het voor dat men dit niet wil maar gelukkig ging ook dat goed. We houden ons nu ook in overleg met de Cliëntenraad bezig met de verdere verruiming van de huidige maatregelen die tot 15 juni gelden. Dat moet heel gecontroleerd gebeuren, want als er zich toch een besmetting voordoet moet je weten waar die vandaan komt. Zo wordt er gekeken naar mogelijkheden om meerdere bezoekers toe te laten en dat bezoek samen met een bewoner naar buiten kan. Moeilijk, want buiten is voor ons tot nu toe een gevaarlijke wereld.”

Tot slot ging het gesprek over de verdere verruiming van de maatregelen in huis. Zo kan er weer gezamenlijk in het restaurant gegeten worden met in achtneming van de gepaste afstand. Soms kan dat problemen geven, bijvoorbeeld bij bewoners die slecht horen. Tot vorige week at iedere bewoner nog op zijn of haar eigen kamer, dit gezamenlijk eten maakt alles een beetje lichter. Zo ook de verruiming van activiteiten en het feit dat de pedicure en de kapster weer langs mochten komen. Bewoners van de aanleunwoningen hebben nog geen toegang tot het restaurant en de activiteiten in huis. Voor hen is het nog steeds lastig.

“We hebben eindelijk een beetje hoop maar het blijft ook spannend. Want het kan ook nog de verkeerde kant opgaan, we hebben het virus tot nu toe zo goed buiten weten te houden. Spannend blijft het. Maar het is ook fijn dat er weer een beetje luchtigheid is gekomen en we het over iets anders kunnen hebben dan alleen maar over corona”, aldus een tevreden Peggy van  der Koelen.

Presentatie Berry van de Water, techniek Ralph van Dongen.

Luister hieronder het interview met Peggy van der Koelen terug.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in