Home Blikveld ‘Ouderen Samen’ op de bres voor betaalbare woningen voor oud en jong

‘Ouderen Samen’ op de bres voor betaalbare woningen voor oud en jong

De voorzitter Anneke van Wijmen van ‘Ouderen Samen’ en Koos van der Zouwe van de ‘Projectgroep Wonen’ deden in Blikveld afgelopen zaterdag een beroep op de Vughtse politiek om nadrukkelijk aandacht te besteden aan de nu levende wensen wat betreft de woningbouw voor ouderen. Zeker tegen het licht van de groei van het aantal ouderen in de toekomst. De vraag naar betaalbare woningen – bijvoorbeeld appartementen of patiobungalows in met name het middensegment neemt toe, maar krijgt in Vught nog niet de vertaling die beantwoordt aan die vraag.

Het gaat overigens niet alleen om wensen wat betreft de woningbouw. Zowel voor de ouderen als voor de starters is betaalbare woningbouw van belang. Wat een rol speelt in Vught zijn de grondprijzen. Die belemmeren voor een deel de ontwikkeling van wijken met betaalbare woningen. In feite is daar een voor de hand liggende locatie – De Braacken – voor betaalbare woningen gesneuveld. En het project De Wieken schiet jammer genoeg niet op. Kansen zijn er wellicht ook nog op het terrein van Voorburg.

De wens van Ouderen Samen is ook dat de politiek clientondersteuning – denk daarbij aan mensen die moeite hebben aanvragen voor woningverbetering, voor huishoudelijke hulp etc. te formuleren en in te dienen – nadrukkelijk onder de aandacht brengt bij de groep die hulp nodig heeft. Meer hierover kunt u via het audiofragment hieronder beluisteren.

Presentatoren: Ans de Man en Peter Corvers.
Techniek: Ralph van Dongen.

Beluister hier het interview met Anneke van Wijmen en Koos van der Zouwe.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in