Home Blikveld Oprichting van Speelgoedbank Vught.

Oprichting van Speelgoedbank Vught.

Afgelopen zaterdag, 29 augustus, spraken we in Blikveld met Marjet Hoppenbrouwers en Sophia van Thiel, zij hebben vorige week de akte behorende bij de oprichting van de ‘Stichting Speelgoedbank Vught’ getekend bij de notaris.

Waarom? De Speelgoedbank gaat kinderen waarvan de ouders niet het geld hebben 4 maal per jaar speelgoed aanbieden. Deze kinderen en/of ouders mogen dat doen met de verjaardag, sinterklaas of kerstmis en nog een derde en vierde keer.
Het idee is ontstaan bij het opruimen van spullen, waarbij beide dames vonden dat ze wel erg veel spullen zouden weggooien, met name speelgoed. Naast de vele initiatieven die er in Vught al zijn: Stichting Leergeld, scholen, Vincentiusvereniging en computer verstrekking, nu dan de Vughtse speelgoedbank.
Het is de bedoeling dat door de verschillende instanties de Vughtenaren doorgestuurd worden naar de Vughtse speelgoedbank. Ongeveer 275 kinderen in Vught komen hiervoor in aanmerking.

Natuurlijk is iedereen ook vrij om het speelgoed naar de Kringloopwinkel te brengen. Immers mensen geven graag spullen aan een goed doel in plaats van dat ze het weggooien. 

Via via zijn de dames terecht gekomen in Kasteel Roucouleur aan de Glorieuxlaan. Daar kunnen de kinderen in een kasteel speelgoed uitzoeken. De speelgoedbank is voor kinderen van 0-12 jaar en al het goed uitziend speelgoed is welkom. Van knuffels tot X-boxen. Als er voldoende boeken ingeleverd worden wil de speelgoedbank aan elk kind ook een boek meegeven.

In de maand september zijn er 3 momenten in de week dat goed speelgoed op het kasteel Roucouleur ingeleverd kan worden: maandagavond 19:00 – 21:00 uur, woensdagmiddag 14:00 – 16:00 en zaterdag 10:00 – 12:00 uur. Vervolgens wordt het speelgoed geselecteerd op kwaliteit en of het compleet is. Daarvoor en voor andere taken zoekt de speelgoedbank nog vrijwilligers (www.speelgoedbank vught.nl).

Presentatie: Eric Overman en Ans de Man. Techniek: Maurice van der Vliet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in