Home Algemeen Niels de Rouw: exclusiviteit in de patisserie blijft het streven

Niels de Rouw: exclusiviteit in de patisserie blijft het streven

Op 20 april vond in Wageningen het Nederlands kampioenschap patisserie voor de jeugd plaats. Winnaar werd daar Niels de Rouw die zijn opleiding volgt op het Summa College in Eindhoven en leer – en stage plek de patisserie van zijn ouders in Vught. Hij behaalde ook nog de Ab Mauri-award, toegekend vanwege het hoogste aantal punten van alle klassen. NOVO3 berichtte al eerder over dit kampioenschap, maar zaterdag was Niels in de studio in Blikveld om zelf zijn verhaal te vertellen. Dat hij uit een patisserie-nest komt, is voor iedere Vughtenaar wel duidelijk. Maar om op niveau te komen is naast talent hard werken een voorwaarde. En als je ook nog beschikt over een docent, Martien Verheijen, die extra tijd voor je wil vrijmaken om te oefenen, dan is het kampioenschap uiteindelijk het resultaat.

Niels de Rouw is een ambitieuze man die zijn kampioenschap echt niet te danken heeft aan zijn succesvolle vader. Hij vertelde met plezier hoe de beoordeling van de opdrachten bij dit kampioenschap tot stand komen. Het is een draaiboek vergelijkbaar met ‘Heel Holland bakt’: er wordt een opdracht gegeven en men krijgt 5 uur om die opdracht te voltooien. Die tijdsdruk maakt het spannend en was ook de reden dat Niels maar liefst 7 keer geoefend heeft een patisserie opdracht binnen 5 uur te realiseren. Volledig anoniem nam Niels aan het kampioenschap deel en weet eigenlijk ook niet wie hem uiteindelijk beoordeeld hebben. En de jury kan nooit geweten hebben dat nummer 28 ‘ene van De Rouw’ was. Dat kunt u hem allemaal horen vertellen in het audiofragment hieronder. Ook over hoe het in het bedrijf van zijn vader aan toegaat, wat de winst is het ‘product’ op de eerste plaats te zetten en de winstmarge niet. Hij vertelt ook uitgebreid met welke cursussen hij nog bezig is ter voorbereiding van de overname van het bedrijf, samen met zijn zus. Ook de locatie van het bedrijf komt aan de orde. Zijn vroegere slaapkamer is inmiddels kantoor geworden en de huiskamer het ‘atelier’ van al die exclusieve patisserieproducten. En hoor vooral ook terug waarom hij de huidige locatie ook in de toekomst wil behouden.

Presentatoren: Ans de Man en Berry van de Water Techniek: Maurice van der Vliet

Niels de Rouw

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in