Home Bestuur & politiek Mark du Maine over N65: “We gaan nu dubbel checken”

Mark du Maine over N65: “We gaan nu dubbel checken”

“Wij hebben vertrouwd op het adviesbureau dat de cijfers heeft berekend”, reageert wethouder Mark Du Maine op de fouten in de stikstof berekeningen bij de N65 die vorige week aan het licht kwamen. De wethouder sprak zaterdag 20 februari in Blikveld van NOVO3 over de gevolgen van de foute berekeningen.

Het adviesbureau heeft gebruik gemaakt van verkeerde verkeerscijfers waarbij de rijksweg niet wordt omgebouwd. Daardoor zijn 2000 auto’s en 300 vrachtwagens niet meegenomen in de berekeningen. Du Maine: “Het bureau heeft dezelfde aantallen verkeer genomen voor de ombouw van de weg en na de ombouw, terwijl er na de ombouw meer verkeer over de N65 komt.”

“De gevolgen zijn pas bekend als duidelijk is wat het effect van de fout is”, zegt de wethouder. “We gaan nu kijken wat de effecten zijn op de extra vervoersbewegingen. Als blijkt dat de uitstoot te hoog is zullen we maatregelen moeten treffen.” Het terugbrengen van de maximumsnelheid van 80 naar 70 tijdens de ombouw van de N65, het opkopen van een gebied of planten van extra bomen noemt Du Maine als voorbeelden van te treffen maatregelen.

Nog niet bekend is of de reconstructie van de N65 vertraging oploopt. “Als de effecten van de fouten in de berekeningen bekend zijn is duidelijk of de werkzaamheden worden vertraagd”, zegt de wethouder. Daarbij zal Vught extra voorzichtig te werk gaan. “Wat er nu uit de berekeningen gaat komen zal dubbel gecheckt worden”, zegt de wethouder. Die cijfers zullen over zes tot acht weken bekend zijn.

De gunning van de N65, waarvoor vier bedrijven in beeld zijn, is voorzien in juli. Nog niet duidelijk is of dat later wordt.

Presentatie Ans de Man en Peter Corvers.
Techniek Maurice van der Vliet.

Beluister hier het interview met Mark du Maine.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in