Home Blikveld Marijke Blanken: “De knoop is doorgehakt. Geen winterschool deze keer”

Marijke Blanken: “De knoop is doorgehakt. Geen winterschool deze keer”

Ambitieus als altijd hebben Anders Bezig Zijn en Ouderen Samen het programma voor de Winterschool 2020 – 2021 samengesteld. Misschien wel tegen beter weten in en met een aantal alternatieve mogelijkheden achter de hand. Maar na de persconferentie van 12 januari was het duidelijk. “Dit jaar is er geen Winterschool. We moesten de knoop doorhakken. Het is heel vervelend want we weten dat heel veel mensen snakken naar anderen ontmoeten, dingen samen doen. De persconferentie liet echter niets aan duidelijkheid te wensen over, dit jaar geen Winterschool”, aldus Marijke Blanken in Blikveld van zaterdag 16 januari.

Iedereen had zich er op verheugd. Het programma was al geruime tijd klaar en de brochures konden verspreid worden. “Jammer, maar we gaan ons gewoon alvast voorbereiden op de Zomerschool. Een aantal van de geplande winterse activiteiten kunnen we gewoon in het zomerprogramma opnemen. Denk aan de wandelingen, de lezingen en de droogbloemenworkshop”.

Gelukkig worden er nog wel wat dingen georganiseerd voor ouderen. Denk aan de muziekmomenten bij de flats, de kaartjes die mensen ontvangen en digitaal koffie drinken. Marijke Blanken wijst tot slot op de websites van https://www.abzvught.nl/ en https://www.ouderensamen.nl/. Op die sites staat allerlei informatie voor ouderen.

Presentatie: Erik Overman en Peter Corvers.
Techniek: Ludo Servais.

Luister hieronder het volledige interview met Marijke Blanken terug.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in