Home Bestuur & politiek Lijsttrekker PvdA/GL Toine van de Ven: oprichting gemeentelijk energiebedrijf maatschappelijk zeer verantwoord

Lijsttrekker PvdA/GL Toine van de Ven: oprichting gemeentelijk energiebedrijf maatschappelijk zeer verantwoord

Toine van de Ven

Een gemeentelijk energiebedrijf kan zo’n 1 miljoen euro per jaar opleveren: dat is de stelling van PvdA/GroenLinks – lijsttrekker Toine van de Ven, waar in Blikveld afgelopen zaterdag uitvoerig over werd gesproken met de presentatoren Peter Corvers en Berry van de Water. Dan blijkt dat dit voorstel past in wat de gemeenten als opdracht over hun energiebeleid hebben meegekregen om in 2030 zowel wind- als zon-energie een zeer grote bijdrage te laten leveren in de energievoorziening van de gemeente. Passend in de Regionale Energie Strategie (RES) die ook voor Vught en omringende gemeenten geldt. Basisgedachte bij PvdA/Groen Links: de opbrengst van binnen de gemeente te plaatsen 5 windmolens en 5 hectare zonnepanelen moet ten goede komen van de gemeente, c.q. gemeenschap.

Waar zouden die panelen en windmolens dan geplaatst moeten worden in de nieuwe gemeente Vught. Daarover zullen vele gesprekken met belanghebbenden plaats moeten vinden. De lijsttrekker wil best wat mogelijke locaties aanduiden. U kunt die horen wanneer u het geluidsfragment hieronder beluistert.

Presentatoren: Peter Corvers en Berry van de Water.
Techniek: Maurice van der Vliet.

Luister hier naar het interview met Toine van de Ven

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in