Home Algemeen Lidia Riezebos: “Inschrijven voor de Zomerschool kan vanaf 2 juli”

Lidia Riezebos: “Inschrijven voor de Zomerschool kan vanaf 2 juli”

“Het gaat er dan toch van komen, de Zomerschool 2020 gaat 13 juli beginnen”, vertelde Lidia Riezebos, directeur van ABZ, opgelucht in Blikveld van zaterdag 27 juni. Ouderen Samen en ABZ, die elk jaar de Zomerschool organiseren, besloten in mei de knoop door te hakken en te starten. Door Conora werd gekozen om ook nauw samen te werken met vrijwilligers en medewerkers van de Seniorenbus en de Charlotte van Beuningen Stichting, waaronder ook de Rode Rik valt.

Gezamenlijk is gekeken naar leuke activiteiten met in het achterhoofd houdend dat vooral de veiligheid van de deelnemers en vrijwilligers voorop moet staan. Alle activiteiten vinden daarom zoveel mogelijk buiten plaats en bieden ruimte aan maximaal 8 personen.
Het thema is ‘Koffie Met”. Zo is er ‘Koffie met bewegen’, ‘Koffie met muziek’, ‘Koffie met een quiz’ of ‘Koffie met een verhaal’.
Dat alles vindt plaats op locaties in en om Vught. Voor de actievere ouderen zijn er wandel- en fietstochten in de omgeving van Vught.
Inschrijven kan vanaf 2 juli bij ABZ, via de mail of telefonisch.

De Zomerschool heeft volgens Lidia geen gebrek aan vrijwilligers. Naast de actieve groep van de Zomerschool zijn er ook vrijwilligers van de Seniorenbus, de Rode Rik en Vught Helpt Elkaar die hun steentje graag willen bijdragen.

De eerste “Koffie Met’ is op 13 juli bij De Scheve Schup en op 14 augustus wordt de laatste activiteit in Cromvoirt gehouden met een muzikaal optreden van het combo ‘Onbekrommerd’.
Lidia adviseert deelnemers om het Klaverblad goed in de gaten te houden, daar staan alle activiteiten op volgorde genoemd en hoe je je kunt aanmelden. Omdat er dit jaar door de anderhalve meter afstand minder mensen kunnen deelnemen, kan men maar voor twee activiteiten inschrijven. Het goede nieuws is echter dat alle activiteiten dit jaar gratis worden aangeboden.

Presentatie: Berry van de Water. Techniek: Maurice van der Vliet

U kunt hieronder het volledige interview met Lidia Riezebos terugluisteren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in