Home Blikveld Jacques Noyons: “podcast mooi alternatief voor Onze Musical”

Jacques Noyons: “podcast mooi alternatief voor Onze Musical”

Met Ludo Servais aan de knoppen was Jacques Noyons afgelopen zaterdag te gast in Blikveld bij Erik Overman en Berry van de Water. Met als onderwerp de wedervaardigheden van ‘Onze Musical’, de ‘musicalclub’ die elk jaar in Elzenburg een musical opvoert. Dat zou ook in dit jaar gebeurd zijn als niet corona onverbiddelijk toesloeg en gezocht moest worden naar een alternatief. Want men was al een eindje op weg met de beoogde musical ‘De Koning van Katoren’, geschreven door Jan Terlouw. Die had Jacques wel eens verteld dat het verhaal van die musical zijn oorsprong had in de verhaaltjes die Jan Terlouw vroeger aan zijn kinderen ‘voor het slapen gaan’ verzon en vertelde. En juist die verhalenachtergrond bracht ‘Onze Musical’ op het idee er een podcast van te maken die aan het eind van de zomer naar buiten zal komen.

Een podcast opnemen is niet zo eenvoudig. Begin maart was men gelukkig al begonnen met leesrepetities om zo al te oefenen in stemintonaties et cetera. En dat samen rond een tafel zitten met maximaal 10 ‘artiesten’ in de grote zaal van Elzenburg, maakte het maken van opnamen al wat vertrouwder. Het verhaal kon uiteraard wel intact gehouden worden, maar er moest wel aan wat toevoegingen gewerkt worden. Zo is een locatieaanduiding-oplossing gevonden in de muzikale sfeer en is een verteller toegevoegd.

Jacques blijft natuurlijk toch een theaterman. Het alternatief voor dit jaar in de vorm van deze podcast is natuurlijk, zeker om ervaring mee op te doen, bijzonder leuk. Maar hij kijkt toch al wel verlangend uit naar volgend jaar als de musical weer ‘echt’ opgevoerd gaat worden. Als was het maar omdat Vughtenaar en oud-gedeputeerde voor cultuur in Brabant, Henri Swinkels, de schrijver zal zijn van de nog te creëren musical ‘Met Open Ogen’.

Presentatoren: Berry van de Water en Erik Overman Techniek: Ludo Servais

Luister hier het interview met Jacques Noyons

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in