Home Blikveld In Première: Ut Gevuul van Carnaval in Dommelboarzedurp

In Première: Ut Gevuul van Carnaval in Dommelboarzedurp

De JJ (Jeugd en Jongerencarnaval) en Dommelbaorzedurp hebben de handen ineen geslagen en prachtig beeldmateriaal veilig gesteld door tijdens Carnaval 2021 alle dagen een carnavalsfilm in vier delen te tonen. Op zaterdag 30 januari, kort na het interview met Bart Raymakers van Dommelbaorzedurp in Blikveld, werd deel 1 gelanceerd. Daarin worden door de animaties Boerenkooltje en Krokeledokus beelden getoond van wat er de afgelopen jaren in de weken voor carnaval in Dommelbaorzedurp plaats vond. Bart vertelde vol enthousiasme hoe ze met het idee aan de slag gegaan zijn. “We hebben met vier mensen van beide organisaties al het beeldmateriaal verzameld. En dat was echt heel veel, maar ook leuk om te doen. Carnaval van vroeger en nu trok aan ons voorbij. Veel werk is verzet door Cees Ringelberg die het beeld- en fotomateriaal afgemonteerd heeft met stemmetjes van de animatiepoppetjes en carnavalsmuziek. Het is echt de bedoeling dat mensen met carnaval lekker blijven plekken bij onze film”.

Op zaterdag 13 februari start het vervolg van de film met beelden uit het verleden rondom de aankomst op station, het gemeentehuis en onthulling van Brordus en Brorda. Zondag 14 februari komen de Carnavalsmis en de optocht voorbij. Op maandag 15 februari worden de bezoeken van Prins Alfredo en Jeugprins(es) aan de tehuizen bekeken. Ook presenteren Boerenkooltje en Krokeledokus andere activiteiten rondom carnavalsmaandag, zoals de Zultochtend bij Jeugd en Jongerencarnaval. De laatste dag van carnaval, dinsdag 16 februari, worden enkele historische beelden van de carnavalsbaby’s van Dommelbaorzedurp vertoond. Daarna volgen de Kinderoptocht en de begrafenis van Brordus en Brorda. Het is iedere dag anders en het verleden van het Dommelbaorzedurpsecarnaval komt voorbij met alle prinsen en jeugdprinsen en -prinsessen.

Bart verwijst de Baorzen en Baorzinnen vooral naar de Facebookpagina’s van JJcarnaval en Dommelbaorzedurp. Daar staat naast alle informatie ook de link die men nodig heeft om de films te kijken of als je er geen genoeg van krijgt vaker terug te kijken.

Presentatie: Peter Corvers en Ans de Man.
Techniek: Maurice van der Vliet.

Het volledige interview is hieronder terug te luisteren waarbij onze excuses voor het begin van het interview waarin Bart Raymakers minder goed te horen is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in