Home Blikveld Het Pietertjespad nu ook verkrijgbaar bij Johnny van de Supervlaai!

Het Pietertjespad nu ook verkrijgbaar bij Johnny van de Supervlaai!

Omdat het Vughts Museum in DePetrus vanwege corona gesloten is, kan de speurtocht ‘het Pietertjespad’ niet afgehaald worden in DePetrus. Maar daar werd iets op gevonden. Daar vertelde Tineke Beekman, lid van de werkgroep Jeugd van het Vughts Museum over in Blikveld.

Maar wie of wat is nu Pietertje? “Het Pietertje hangt aan de zuil bij de jeugdafdeling. Het origineel is gemaakt door een leidekker van leisteen en ergens boven in de toren opgehangen. Bij de laatste renovatie van DePetrus werd hij boven in de toren gevonden. Het poppetje wordt door het Vughts Museum als mascotte gebruikt om met de kinderen diverse tochten langs gebouwen en bezienswaardigheden te maken door Vught. Er hoort een prachtige routekaart bij met tekeningen, ontworpen door leerlingen van groep 7 en 8 van De Springplank”.

Helaas moest DePetrus door corona sluiten vervolgde Tineke. “Maar gelukkig hebben we Johnny van de Supervlaai aan het Marktveld bereid gevonden om als uitgiftepunt te dienen. Tegen betaling van € 3,- is de routekaart hier te koop en dat niet alleen, kinderen ontvangen na afloop een stempel en als herinnering een mooie boekenlegger en ook nog een heerlijke verrassing”, aldus een enthousiaste Tineke Beekman.

Dus ouders, opa’s en oma’s of …? opgelet!. Vind je het leuk om samen met de kinderen buiten een wandeling te maken en ondertussen bezig te zijn met de opdrachten die over de historie van Vught gaan?. Meld je dan bij Supervlaai op het Marktveld 10b, daar ontvang je tegen betaling van € 3,- de routekaart voor de wandeling van 3 km.

Presentatie: Peter Corvers en Ans de Man.
Techniek: Maurice van der Vliet.

Het volledige interview met Tineke Beekman is hieronder terug te luisteren.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in