Home Bestuur & politiek Fractievoorzitter Ton van der Vossen is verslingerd geraakt aan politiek

Fractievoorzitter Ton van der Vossen is verslingerd geraakt aan politiek

In het programma Blikveld van zaterdag 19 september was het de beurt aan fractievoorzitter Ton van der Vossen van PvdA-GroenLinks. De afgelopen weken gingen collega-fractievoorzitters hem voor. Van der Vossen vindt het politieke werk vooral leuk omdat het over mensen en over dingen gaat die in Vught actueel zijn. Hij wil graag weer een periode in de gemeenteraad, heeft er wel lang over nagedacht en de uitkomst was: “Ik ben wel verslingerd geraakt aan de politiek, want het gaat altijd over mensen, over het wonen van mensen, over uitkeringen van mensen en hoe je Vught inricht. Het verrast me nog altijd als mensen me aanspreken op het feit dat in de politiek spelletjes gespeeld worden, dat herken ik niet omdat ik daar niet aan meedoe. Het is zo nu en dan stevig werken omdat je nogal wat te lezen hebt, maar over het algemeen vind ik het leuk.”

Over het gekissebis in de Raad zegt Van der Vossen: “Dat is zeker een minpuntje, ik vind het fijn om van andere partijen standpunten te horen en dan af te wegen of onze partij op de goede weg zit of dat we dingen over het hoofd gezien hebben. Zo wil ik werken. Het taalgebruik in de gemeenteraad, de vooroordelen en oordelen over mensen zijn onprettig. Acht jaar geleden was er ook een onplezierige sfeer in de Raad, ik heb het idee dat het nu forser is dan toen.” Ton van der Vossen zou bij het aantreden van de nieuwe gemeenteraad graag willen praten over hoe gaan we met elkaar om tijdens vergaderingen. Ook zou wat hem betreft de manier van vergaderen mogen veranderen, meer anno 2020 en inbreng van burgers beter regelen.

In het Klaverblad van week 37 stond een paginagrote advertentie, waarin de partij aan de hand van een soort rapport de balans opmaakte van twee en een half jaar coalitiedeelname in Vught. Ton van der Vossen is er trots op dat er zoals beloofd geen bezuinigen zijn doorgevoerd op cultuur en “We hebben een punt kunnen maken als het gaat over woningbouw. De 40-40-20 afspraak is niet zomaar iets en wordt doorgevoerd in de nieuwe plannen op de plek van de Wieken en in Vught Zuid bij De Baarzen. Minder trots ben ik over de uitkomst rondom De Speeldoos, die kent alleen maar verliezers”.

Over het functioneren van zijn wethouder, Toine van de Ven, zegt hij tevreden te zijn. “Op moeilijke dossiers zoals ‘de beuk’ op het Maurickplein, de Jagersboschlaan en De Speeldoos heeft Van der Ven adequaat gereageerd en binnen de mogelijkheden zaken aangepakt die binnen je eigen overtuigingen vallen. Voorbeeld daarvan is de Jagersboschlaan. Het besluit tot verharding is door de vorige coalitie genomen. Toine heeft ervoor gezorgd dat er geen enkele boom gekapt wordt en het wordt een ‘auto te gast’ weg.

Tot slot werd Ton van der Vossen de vraag gesteld, hoeveel zetels PvdA-GroenLinks in de wacht wil slepen bij de gemeenteraadsverkiezingen. Zijn voorspelling is 5 en hij hoopt op 6.

Luister hier het volledige interview terug. Onze excuses voor de eerste minuut die door een slecht werkende microfoon moeilijk te verstaan is.

Presentatie: Berry van de Water en Ans de Man – Techniek: Maurice van der Vliet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in