Home Bestuur & politiek Fractievoorzitter GB geschrokken van reacties

Fractievoorzitter GB geschrokken van reacties

In Blikveld van 29 augustus werd Michel Versteeg, fractievoorzitter van Gemeentebelangen, geïnterviewd over onder andere de N65 en de reacties daarop, de komende verkiezingen en over de verwachte vervoersproblemen in het nieuwe centrum. Michel Versteeg staat nog wel op de lijst voor de komende verkiezingen maar na 2 periodes vindt hij dat er ruimte moet zijn voor vervanging. Hij is wel in voor een eventueel wethouderschap maar op de voorlopige kandidatenlijst van GB staan verschillende personen die reeds ervaring hebben als wethouder. Michel is blij met die personen omdat er bij een eventuele coalitievorming aanstaande wethouders ervaring moeten hebben met bepaalde portefeuilles. Michel is ook blij met de verschillende kandidaten die vanuit Helvoirt op de lijst gaan komen. Hij voelt de betrokkenheid van Helvoirtenaren bij de nieuw te vormen gemeenteraad van de gemeente Vught. Dat wethouder Vromans de overstap maakt naar het Vughtse GB is voor hem geen verrassing omdat er reeds contacten bestaan met het huidige Vughtse college en Vromans zijn visitekaartje al heeft afgegeven richting GB. De paar raadsvergaderingen die nog komen voor de verkiezingen staan in het teken van agendapunten die niet kunnen wachten.
Met het presidium is afgesproken dat de raad niet meer over zijn graf gaat verder regeren. Over de besluitvorming van het bestemmingsplan N65 vertelt Michel dat het een heftige en intensieve periode was waar in de raad weleens harde woorden vielen maar voorop stond dat men elkaar in de ogen kon blijven kijken en ‘on speaking terms’ bleef.
Waar hij wel van geschrokken is in die periode zijn de reacties van de burgerij waar hij onder andere op straat op aangesproken werd. Over zijn periode dat hij politiek verslaggever was en zijn periodes van raadslidmaatschap wil hij wel kwijt dat de digitalisering zijn weg heeft gevonden, onder andere doelende op het getwitter wat raadsleden met hun achterban doen tijdens de vergaderingen en wat partijen onderling doen.
Met betrekking tot de bevoorradingsproblemen straks in het nieuwe centrum oost vertelt hij dat er al veel bereikt is met bewoners en andere partijen. In ieder geval is er al bereikt dat vrachtwagens niet meer achteruit hoeven te manoeuvreren als er een winkelbevoorrading plaats vindt.
Over het nieuwe verkiezingsprogramma van GB wat op 15 september tijdens een ALV van GB wordt vastgesteld geeft Michel aan dat er in het conceptprogram 2 belangrijke punten staan. Dat is de burgerparticipatie en de nieuwe omgevingswet, waarin de burger veel meer betrokken gaat worden bij de planontwikkelingen in hun omgeving.
Tijdens de ALV van 15 september wordt ook de definitieve kandidatenlijst vastgesteld, waarin Michel volgens zijn zeggen geen invloed heeft gehad.

Presentatie Ans de Man en Erik Overman.
Techniek Maurice van der Vliet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in