Home Blikveld Foodhall ‘t Fort’ op Fort Isabella opent begin 2023

Foodhall ‘t Fort’ op Fort Isabella opent begin 2023

Henk-Jan van Maanen was zaterdag in Blikveld om uitgebreid de ontwikkeling van de al langere tijd aangekondigde opening van een foodhall op ‘buitenstad’ Fort Isabella toe te lichten. Samen met Wouter Heuven (van de boerderijwinkel op het Fort) is Henk-Jan van Maanen initiatiefnemer bij de ontwikkeling van een van de uitgangspunten van de buitenstad: het verbinden en ontmoeten, maar dan gericht op kleinschalige retailactiviteiten. Het invullen van de 1000 vierkante meter verkoopruimte vraagt uiteraard coördinatie. Met verbinding als uitgangspunt is een logische invulling vormen van horeca, maar ook ambachtelijke zaken. Zo is inmiddels vastgelegd dat er een kleine bierbrouwerij gaat verschijnen, naast een bier- café en een horecavoorziening. Maar ook een barista is opgenomen in de planning, evenals een bakker en een bloemenzaak, naast de al bestaande worstenbroodjesfabriek en de boerderijwinkel. Een grote diversiteit derhalve en in de planning is naast ”t Fort’ ook nog een maandelijkse streekmarkt opgenomen waardoor nog meer ambachtelijke ondernemers de kans krijgen hun producten te ‘vermarkten’. Henk-Jan van Maanen komt uit een familiebedrijf met bakkerszaken (60 in de randstad) en brengt genoeg kennis mee om in te schatten of een ondernemer verantwoord aan een investering in ”t Fort’ kan beginnen.

Bijna driekwart van de verkoopruimte is nu ingevuld en er is nog plaats voor ondernemers die kansen zien. Kleinschaligheid met kwaliteitsproducten kan ondernemers een mogelijkheid bieden. Uitgangspunt is bij voorkeur ambachtelijkheid. En de doelgroep? Henk-Jan van Maanen heeft het dan over ‘food-lovers’ en hij ziet ondernemers op Isabella niet zo zeer als concurrenten, maar als opvullers van een ‘gat in de markt’. Half oktober wordt de nu opgeleverde hal verder ingericht en de hoop is dat begin 2023 het geheel wordt opgeleverd en feestelijk kan worden geopend. Dan hebben een kleine 10 ondernemers een onderkomen waar niet alleen de directe omgeving terecht kan, maar iedereen die uit is op kwaliteit en ambachtelijke producten. Op het audiofragment hieronder kunt u het hele interview beluisteren.

Presentatoren: Peter Corvers en Erik Overman Techniek: Ralph van Dongen

Henk-Jan van Maanen (Foodhall Fort Isabella)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in