Home Algemeen In gesprek met wethouder Fons Potters

In gesprek met wethouder Fons Potters

Wethouder Fons Potters van D66 was zaterdag 23 januari te gast bij het programma Blikveld. Potters kijkt tevreden terug op de onderhandelingen die op basis van gelijkwaardigheid zijn gevoerd en is blij met de uitkomst. “De gelijkwaardigheid is zeker ook terug te zien in de verdeling qua zwaarte van de portefeuilles. D66 ziet ook een groot deel van haar verkiezingsprogramma terug in het coalitieakkoord en het belangrijkste is dat alle coalitiepartners een andere bestuurscultuur willen en inzetten op inspraak voor burgers. Ik heb zelf de lastige klus gekregen om te zorgen dat de gemeente beleid ontwikkelt om anders met de burger om te gaan. Maar inwoners moeten ook meer zelf hun rol pakken en college en partijen aanspreken als de inspraak niet goed verloopt”, aldus Potters. Wat Potters betreft zouden de verslagen van de coalitie-onderhandelingen best openbaar gemaakt mogen worden, maar heeft zich daar niet zo mee gemoeid. Hij vindt dat de fractie van D66 daarover gaat.

Natuurlijk ging het in het gesprek ook over het gevoel dat kiezers een beetje voor de gek gehouden zijn door D66 als het gaat om de N65. “Wij wisten echt niet dat de plannen niet meer terug te draaien zijn nu blijkt dat de aanbestedingen al lopen. We kunnen echt niets meer veranderen, wat we wel gaan doen is inzetten op de leefbaarheid. Het is ‘the part of the deal’ en als mensen teleurgesteld zijn dan moeten ze zeker naar onze partij komen en dat kenbaar maken. Onze fractie zal clubs daarvoor ook actief benaderen”, reageert Potters. Over de persoonlijke wrevel die vorige periode tussen hem en wethouder Toine van de Ven zou zijn geweest, kan hij kort zijn. “Het kan niet zo zijn dat wij op basis van persoonlijke wrevel, die ik minder gevoeld heb overigens, niet in een college zouden kunnen zitten. Dit hoort bij politiek en we gaan dan niet als onze programma’s elkaar overlappen als een stel haantjes terugkijken maar we kijken vooruit”.

Voor Potters ligt er wel een uitdaging voor wat betreft bouwen en wonen. “Vught heeft geen bouwgrond meer, Helvoirt heeft nog wel mogelijkheden. Voor Vught zal het vooral gaan hoe kunnen we binnen de kom nog iets ontwikkelen. En dat is meteen een lastige om daarover in gesprek te gaan met omwonenden. Aardig is wel dat een van zijn eerste mails afkomstig van Eddy van Doorn, Raad van Bestuur van Reinier van Arkel, om te praten over mogelijke ontwikkelingen op het terrein van Voorburg”, aldus Fons Potters in Blikveld.

Presentatie: Erik Overman en Berry van de Water.
Techniek: Ralph van Dongen.

Luister hieronder het volledige interview met Fons Potters terug!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in