Home Algemeen Faceboekgroep ‘Je bent pas een Vughtenaar…’ telt inmiddels 9200 leden

Faceboekgroep ‘Je bent pas een Vughtenaar…’ telt inmiddels 9200 leden

©Christian Tomassen

Peter Pijnen, de oprichter van de Facebookgroep ‘Je bent pas een Vughtenaar als……’ is deze groep 5 jaar geleden begonnen. De bekende Vughtse groep is inmiddels uitgegroeid tot 9200 leden. Als het zo doorgaat, verwacht Peter medio volgend jaar door te groeien naar 10.000 leden.
De Faceboek-groep is een kopie van de Faceboekgroep ‘Je bent pas een Bosschenaar als…..’. De Faceboek-pagina heeft meerdere beheerders, die allemaal in de gaten houden wat er door Vughtenaren geplaatst en gezegd wordt. De beheerders hebben maar een paar regels in het leven geroepen, maar die dienen dan wel strikt nageleefd te worden. De afgelopen jaren zijn de regels volgens Peter al aanzienlijk versoepeld. De beheerders willen een veelzijdige pagina met veel nieuws over oud Vught, nieuw Vught, ander nieuws en kwesties die in Vught spelen. Alles wat geplaatst wordt, moet wel direct of indirect met Vught te maken hebben. Als een Vughtenaar zelf iets plaatst op de pagina, wordt door de beheerders democratisch beslist of dat mag blijven staan. Er wordt veel gediscussieerd op de pagina en Peter geeft aan dat hij dat juist ook mooi vindt.
De leden van de facebook-groep komen vooral uit Vught, maar er zijn ook leden uit Helvoirt, Den Bosch en er is zelfs een dame uit Australië die lid geworden is. Zij is zeer actief en als zij iets plaatst, is dat meestal midden in de nacht vanwege het tijdsverschil.
De beheerders willen ook hun aandacht richten op actueel nieuws en niet alleen maar oude foto’s plaatsen.
De enige ‘commerciële’ activiteiten die tot nu toe met goedkeuring van de beheerders geplaatst mogen worden, zijn de win-acties van de Vughtse bedrijven, alhoewel de beheerders op dit moment coulant zijn met betrekking tot commerciële corona-berichten van Vughtse bedrijven.
Peter en zijn mede-beheerders hebben nog genoeg leuke plannen voor de toekomst van de Vughtenaren. Op dit moment wordt nog gezocht naar een beheerder om deze mooie groep te versterken.  

Omslagfoto: ‘Je bent pas een Vughtenaar…’ ©Christian Tomassen

Presentatie: Berry van de Water – Techniek en muziek: Ludo Servais
Luister hier naar het volledige interview van Blikveld met Peter Pijnen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in