Home Algemeen Den Otter: “Ik ben blij dat ik niet eerder raadslid geworden ben”

Den Otter: “Ik ben blij dat ik niet eerder raadslid geworden ben”

Sinds dit jaar is Jos den Otter raadslid voor Gemeentebelangen. Meerdere keren is hij door die partij gevraagd voor een verkiesbare plek. Blikveld maakte zaterdag 13 februari kennis met het nieuwe raadslid.

Jos den Otter, 58 jaar, woont nu 22 jaar in Cromvoirt. Hij is eigenaar geweest van de gelijknamige banketbakkerij in Vught, die is 17 jaar geleden verkocht. Den Otter heeft een tijd een bedrijf in Spanje gerund, zat in het hoofdbestuur van MKB Nederland, vertegenwoordigde negen jaar de bakkerijbranche ‘op politiek niveau’. “Het Haagse is mij niet vreemd. In de Haagse politiek heb ik veel en goede contacten opgebouwd, ook binnen MKB Nederland.“

Jos den Otter heeft ‘van alles en nog wat’ gedaan. “Ik ben iemand die van afwisseling houdt, ik moet meerdere dingen om handen hebben. Dan vind ik het leuk.”

“Ik ben blij dat ik er niet eerder aan begonnen ben want het kost giga veel tijd”, zegt Den Otter over het raadslidmaatschap. “Het is onmogelijk om alles te lezen. Afgelopen raadsvergadering waren er wel 50 ingezonden brieven”, geeft hij als voorbeeld.

Op de vraag of inwoners van Cromvoirt hem zien als een vertegenwoordiger van de belangen van dit dorp, antwoordt hij bevestigend. “Mensen spreken mij aan en willen dat ik opkom voor hun belangen. Maar niet alleen Cromvoirt, ook Helvoirt. Ik ken daar ook veel mensen, laat ze alsjeblieft bellen. Dat geldt ook voor Vught. Ook als ik fouten maak, laat mensen mij maar aanspreken.”

Binnen de fractie is het speerpunt van Jos den Otter de ondernemers. Hij is voorzitter van de Ondernemerskamer Vught (OKV). “Daar hoop ik de komende tijd input op te kunnen geven. Want als ik nu de parkeerplaats oprijd, staat er bijna geen auto. Dat is gewoon triest.“

Presentatie Berry van de Water en Erik Overman.
Techniek Ralph van Dongen.

Beluister hieronder het interview met Jos den Otter.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in