Home Bestuur & politiek Deel 3: lijsttrekkersdebat Bregje Peijnenburg (GB en Dani Smith (SP) over...

Deel 3: lijsttrekkersdebat Bregje Peijnenburg (GB en Dani Smith (SP) over lokale coronamaatregelen

In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen op 18 november organiseert NOVO3 een aantal debatten met de lijsttrekkers van de 6 politieke partijen in Vught. Op 31 oktober jongstleden gingen Bregje Peijnenburg en Dani Smith in debat over de onderwerpen jeugd en onderwijs, de verlaging van de CO2 uitstoot en over de gevolgen van de lokale coronamaatregelen .

Bregje vindt het belangrijk om, zolang het coronavirus de wereld in zijn greep heeft, het goede voorbeeld te geven door mondkapjes te dragen en afstand te bewaren om te laten zien dat ze het virus serieus neemt. Als Bregje acties voorbij ziet komen van lokale ondernemers, deelt ze die op haar eigen social media en ze drukt fanatiek op ‘like’ om te laten zien dat ze betrokken is met de mensen die in nood verkeren vanwege én tijdens de corona. Gemeentebelangen streeft naar een ‘één-loket-gedachte’. Mensen hoeven dan nog maar naar één loket toe van een gemeentekantoor en vanuit dat loket worden ze meteen verder geholpen. Daarnaast wil Gemeentebelangen ook een luisterlijn opzetten voor de eenzame mensen, want eenzaamheid vindt volgens Bregje achter de deur plaats en die deur is dicht. Er zijn tijdens de coronacrisis al heel veel mooie stichtingen opgericht om mensen te helpen en te voorzien in hun dagelijkse behoeften. Gemeentebelangen ziet graag dat de lokale ondernemers van de horeca benaderd worden om als stembureau te fungeren. Bregje vindt Gemeentebelangen al heel lang een daadkrachtige en pragmatische partij die tussen de mensen wil staan en om die reden zou iedereen op deze partij moeten willen stemmen.

Dani moedigt mensen aan die graag vrijwilliger willen worden, ondanks het grote aanbod van vrijwilligers, omdat hij vindt dat iederéén mee moet kunnen doen als het om het aanbieden van hulp gaat. De taak van de gemeente is om de vele vrijwilligers goed te coördineren en de goede moed van de vrijwilligers te blijven motiveren. Er is een grote capaciteit om elkaar te helpen en dat moet ook blijven gebeuren. Dani geeft hierbij aan dat er bijvoorbeeld een expert ingeschakeld kan worden die bekijkt op welke manier in deze coronatijd wél activiteiten mogelijk zijn en hoe deze mogelijk gemaakt kúnnen worden. Dani is er duidelijk over: “ga niet kijken hoe dingen niet kunnen, maar kijk hoe dingen wél kunnen en hoe je dat als gemeente kunt faciliteren”.  

Presentatoren: Erik Overman en Berry van de Water.
Techniek: Maurice van der Vliet.

Luister hier naar het tweede lijsttrekkersdebat van de lijsttrekkers in Blikveld tussen Bregje Peijnenburg van de Gemeentebelangen en Dani Smith van de SP over de gevolgen van de lokale coronamaatregelen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in