Home Blikveld De burgemeester over de verkiezingen, corona en vuurwerk in Vught

De burgemeester over de verkiezingen, corona en vuurwerk in Vught

Burgemeester van de Mortel schoof afgelopen zaterdag aan bij Blikveld om met de presentatoren Erik Overman en Berry van de Water te praten over actuele thema’s in Vught. Zo kwamen de verkiezingen, de coronaperikelen en vooral ook het vuurwerkverbod aan de orde. Het hele gesprek kunt u terugluisteren via het audiofragment hieronder.

Tevredenheid was er over niet alleen het verloop van de verkiezingen wat betreft de praktische organisatie en de complimenten van buiten (ministerie, belangstellende gemeenten) over die organisatie, maar ook over de vertegenwoordiging van inwoners van Helvoirt en Cromvoirt in de nieuw gekozen raad. De burgemeester hoopt op een stabiel college dat op hoofdlijnen acteert, hoewel hij daar uiteraard zelf geen invloed op heeft. Hij hoopt ook dat argumenten de lijn van de debatten zullen vormen en niet de tegenstelling coalitie/oppositie.

Wat betreft corona blijft de situatie in Vught volgens het ‘routeplan’ nog altijd ‘zorgelijk’. Het sluiten van ‘Het wapen van Cromvoirt’ onder meer als gevolg van corona vindt de burgemeester uitermate tragisch. Hij vindt bovendien dat de overheid meer oog moet hebben voor ‘startende ondernemers’ die nu buiten alle regelingen vallen.

Wat betreft vuurwerk doet hij een dringend beroep aan de ouders om bij hun kinderen na te gaan waar zij in de ‘vuurwerktijd’ naartoe gaan. Hij snapt buitengewoon goed hoe teleurstellend een vuurwerkverbod is en wil graag met jongeren overleggen wat daar tegenover kan staan. In januari komen er via het Rijk middelen beschikbaar om daarmee te helpen. Een dringende wens en waarschuwing wil de burgemeester wel laten horen: “maak geen kat- en muisspel wat betreft vuurwerk als het om de politie en BOA’s gaat. Zij gaan echt niet op ‘vuurwerkjacht’. Maar als je wordt betrapt, dan zullen de druiven zeer zuur zijn”.

Presentatoren: Berry van de Water en Erik Overman. Techniek: Ludo Servais.

Burgemeester van de Mortel

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in