Home Blikveld Dani Smith (SP): “We zijn niet bezwaard door het verleden en oud...

Dani Smith (SP): “We zijn niet bezwaard door het verleden en oud zeer”

Dani Smith Lijsttrekker SP-Vught

De nieuwe lijsttrekker van de SP Vught, Dani Smith, ziet geen nadelen in zijn politieke onervarenheid en jonge leeftijd. Smith is 22 jaar, Ayah Yacoub, tweede op de SP-lijst is eveneens 22. “We zijn een onbeschreven blad, maar niet bezwaard door het verleden en oud zeer”, zei Smith zaterdag in Blikveld van NOVO3.

Smith denkt dat het onbevlekte verleden hem en Yacoub (22) “juist gaat wapenen tegen de ‘ouwe rotten’ in het vak. We kunnen met sprankelende alternatieven komen waar in het verleden niet aan is gedacht.”

De nieuwe lijsttrekker is bezig met de master Bestuurskunde aan de universiteit van Twente en overweegt daarnaast een bachelor Macro-economie te beginnen. Smith is geboren en getogen in Vught

Zijn studie Bestuurskunde heeft hem aangezet tot een stap in de politiek. “Ik heb nu een leeftijd dat ik dat kan proberen, kijken of het iets voor me is. Ik heb twee goeie coaches, Sjoerd Janssens en Henri Swinkels. Met deze coaches en de fractieleden ga ik in elk geval heel veel leren.” 

Zijn keus voor de SP is ingegeven omdat deze partij het dichtst bij zijn mensbeeld past. “Ik vind het enorm gek dat in een fantastische gemeente als Vught mensen nog steeds tekort komen. Dat kan zijn omdat ze niet met de samenleving kunnen meedoen, eenzaam zijn of omdat ze bijvoorbeeld door de bomen het bos niet meer zien vanwege financiële lasten.” Smith wil “de lijn van gemeente naar burger proberen te versterken”. Hij noemt huurmaximalisatie voor verenigingen en barrières doorbreken voor mensen met een beperking, als voorbeelden.  

Smith is ongeveer drie maanden geleden lid van de SP geworden. Dossierkennis, politieke debatten, hoe gaat hij dat doen? “Dossierkennis is enorm belangrijk maar kan ook gerelativeerd worden. Maar ik ben er volop mee bezig, samen met de coaches. Ik ga veel met mensen overleggen. Er zit een gigantische batterij aan mensen bij de SP in Vught. Ik hoef het wiel niet opnieuw uit te vinden maar ik ga er wel mijn eigen draai aan geven.”

Beluister hieronder het interview met Dani Smith van SP.

Presentatie Erik Overman en Berry van de Water
Techniek Ludo Servais

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in