Home Bestuur & politiek CDA-Vught wil echt ‘forum voor de democratie’ zijn in Vught

CDA-Vught wil echt ‘forum voor de democratie’ zijn in Vught

De voorzitter van het CDA, afdeling Vught, Johan de Boer, had afgelopen zaterdag in Blikveld bij Berry van de Water een gesprek over de brief van de afdeling aan de landelijk voorzitter van het CDA over de positie van de partij ten aanzien van Forum voor Democratie. Het CDA Vught is niet zo gecharmeerd van de ‘verloving’ van het CDA met Forum voor Democratie in het provinciale bestuur en heeft daarom het hoofdbestuur gevraagd waar het CDA de grens trekt. Het lijkt immers of Brabant een soort proeftuin wordt voor de landelijke verkiezingen volgend jaar. Veel Vughtse CDA-leden blijken mordicus tegen welke vorm van samenwerking met Forum te zijn.
De vraag aan de CDA-leiding was dan ook duidelijkheid te verschaffen of Brabant de opmaat is voor de nationale verkiezingen. Het antwoord van het landelijk bestuur was zijn inziens duidelijk: “de streep is getrokken bij regionale samenwerking. Landelijk zal daar geen sprake van zijn gezien de standpunten van Forum over het functioneren van ons democratisch bestel”.
Wel wil het CDA en dus ook het CDA-Vught de kiezers van Forum serieus nemen. Wat leeft daar waar de andere politieke partijen geen afdoende antwoord op hebben. De vraag naar inhoudelijke duidelijkheid is derhalve groot. Daar wil het CDA-Vught nadrukkelijk aan meewerken en zo min mogelijk vage verkiezingsbeloften formuleren. De vragen vanuit de bevolking zijn vaak uitermate concreet en hoe dichter beloften bij de mensen ‘thuis’ komen hoe meer zij betrokkenheid zullen tonen bij het politieke gebeuren. Daar kan men immers vaak over meepraten. Dat ‘forum voor de democratie’ wil het CDA graag bieden.

Voorzitter Johan de Boer had het ook over de voorbereidingen op de gemeenteraadsverkiezingen in het najaar. Daar moet een spetterend verkiezingsprogramma het aantal CDA-zetels – nu vormt Yvonne Vos een eenman(!)sfractie – vergroten.

Presentator : Berry van de Water Techniek : Ralph van Dongen

Beluister hier het interview met Johan de Boer.

Johan de Boer

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in