Home Blikveld Blikveld zaterdag 28 maart 2020

Blikveld zaterdag 28 maart 2020

Techniek en muziek: Ralph van Dongen
Presentatie: Berry van de Water

Het zijn vreemde tijden. Het Corona virus houdt ons allemaal in de greep. De redactie van Blikveld heeft besloten uit te blijven zenden. Alleen, tijdelijk, op een andere manier. We doen alle interviews telefonisch. Als u ideeën heeft voor leuke of noodzakelijke onderwerpen: laat het weten.

Van 10 tot 11 uur

  • Wat voor een invloed heeft de actuele Corona-situatie op de dagelijkse werkzaamheden van de politie. Hebben de agenten nu minder te doen, of is het juist drukker? We vragen het aan Marcel de Rouw.
  • Veel winkels zijn geheel of gedeeltelijk gesloten. Supermarkten werken op volle toeren. Wat er is allemaal veranderd bij Albert Heijn? Hoe heeft de onderneming zich aangepast. Leo Ketelaars ‘praat ons bij’.
  • De in Vught woonachtige Suzanne Otters-Bruijnen is lid van de Provinciale Staten namens de VVD. Ze wil graag iets vertellen over het actuele reilen en zeilen bij de provincie. Hoe staat het bijvoorbeeld met de nieuwe coalitie? En wanneer weten we wie de nieuwe commissaris van de Koning wordt?
  • MusiCare is geen gewone muziekschool. Zij bieden muzikale diensten op maat. Hoe gaat dat in het Corona-tijdperk. Zij zijn begonnen met het geven van online lessen? Werkt dat wel ‘op afstand’? Tim van Baalen geeft ons zijn visie.

Van 11 tot 12 uur

  • Het zijn drukke dagen voor burgemeester Roderick van de Mortel. Het dagelijkse leven moet zo veel mogelijk doorgang vinden, maar de invloed van het Coronavirus is natuurlijk immens. Hij geeft een update van wat er de afgelopen week in Vught gebeurd is.
  • De centrale eindexamens op de middelbare scholen gaan niet door. De resultaten van de schoolexamens vormen de basis voor het behalen van het diploma dit schooljaar. Wat betekent dat voor het Maurick College? Jacolien Hendriksma weet er meer van.
  • Plaza Cultura is een marktplaats voor cultuureducatie. Met het project Kunst Kameraad willen zij kunstenaars en mensen in een kwetsbare situatie met elkaar in contact brengen. Heleen Korthals weet hoe dit idee gaat worden uitgevoerd.
  • Alle voetbalcompetities liggen voorlopig stil. Het is nog niet duidelijk wanneer er weer gespeeld wordt. Wat betekent dit voor een profclub zoals FC Den Bosch? Hoe houden zij de spelers fit? Assistent-trainer Paul Beekmans weet er ongetwijfeld het fijne van.

11.55 uur

Afkondiging:
Blikveld is een NOVO3-programma van Erik Overman, Peter Corvers, Ans de Man en Berry van de Water. De muziek en de techniek werden vandaag verzorgd door de onovertroffen Ralph van Dongen. Dit programma kunt u ‘terugluisteren’ via de website www.NOVO3.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in