Home Blikveld Blikveld, zaterdag 26 september 2020

Blikveld, zaterdag 26 september 2020

Ook deze editie van Blikveld zit weer bomvol met interessante gasten. Telefonische gesprekken en face-to-face-ontmoetingen wisselen elkaar af. Benieuwd naar wat er zich allemaal afspeelt in uw regio? Blijf luisteren en u bent weer helemaal op de hoogte.

Van 10 tot 11 uur
Op 3 oktober vindt in DePetrus het Energiefestival plaats, een initiatief van VET Vught. U kunt van alles te weten komen over energiebesparing. Special guest André Kuipers komt het festival openen. Verder is er van alles te doen voor kinderen. Arno van der Laan, is voorzitter van VET Vught, en weet wat er allemaal te doen is.

Mark du Maine is de fractievoorzitter van de VVD in de Vughtste gemeenteraad. Met hem praten we in het politieke blokje over actuele ontwikkelingen in de Vughtse politiek. Is er eigenlijk nog wel wat te doen? Of werpen de komende verkiezingen hun schaduw alvast vooruit?

Water & Vuur: Bezieling, religie, kunst. Dat is de titel van de jubileumtentoonstelling van de 100-jarige kunstenaarsvereniging AKKV. De expositie is te zien in het MUBO-museum in Boxtel. Er zijn ook werken te zien van twee beeldend kunstenaars uit Vught: Carola Mokveld en Jeanne Taks. Op zondag 27 september geven zij een demonstratie/presentatie van hun werk. Wat dat inhoudt, horen we van Jeanne Tax.

Van 11 tot 12 uur
Hij lijkt uit het niets in de Vughtse politiek terecht te komen, de kersverse nieuwe lijsttrekker van de Vughtse SP, Dani Smith. Samen met eveneens nieuwkomer Ayah Yacoub probeert hij in ieder geval de huidige twee zetels te consolideren en misschien uit te breiden naar drie of vier. Wie is Dani Smith? Wat is zijn drijfveer om in de lokale politiek actief te worden? 

In de meest recente nieuwsbrief van de Natuur-en Milieuvereniging Vught bespreekt Robin van Dijk de waterkwaliteit van de IJzeren Man. Tijdens zijn zwemtochten kwam hij vier jaar geleden al kolonies van Waterzak-mosdiertjes tegen. Is dat een probleem? Kan het een probleem worden? Of juist helemaal niet? 

In De Speeldoos kunnen we zaterdagavond 26 september terecht voor een wederom boeiende editie van ‘Van ABBA tot Zappa’, een avond vol legendarisch concertclips van 50 jaar popmuziek. Initiatiefnemer en organisator Paul van Amelsvoort komt ons vertellen wat we kunnen verwachten. 

Gastvrouw:​​​Rona Pietersen
Techniek en muziek: ​Ludo Servais
Presentatie:​​​ Berry van de Water en Erik Overman

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in