Home Blikveld Blikveld, zaterdag 23 november van 10:00-12:00 uur

Blikveld, zaterdag 23 november van 10:00-12:00 uur

Elke zaterdag kunt u luisteren naar Blikveld. Blikveld is een NOVO3-radioprogramma van Ans de Man, Erik Overman, Peter Corvers en Berry van de Water. Luister tussen 10:00-12:00 uur naar Blikveld via https://www.novo3.nl/radio-livestream/

10.10 uur Stikstofproblematiek – Martijn de Kort. De stikstofcrisis veroorzaakt ook voor Vught problemen. Zo ligt de procedure rondom de N65 voorlopig stil totdat er meer duidelijkheid is over de mogelijke schade aan natuur. Voor boerenbedrijven stelt de provincie strengere eisen dan andere provincies. Aan tafel: Martijn de Kort, statenlid PvdA en woordvoerder landbouw, economie en energie.

10.30 uur Taalhuis – In Vught hebben ongeveer 3.000 inwoners moeite met taal, rekenen of digitale vaardigheden waardoor mensen een achterstand oplopen in de samenleving. Het Taalhuis in Vught is een samenwerking tussen verschillende organisaties die basisvaardigheden van volwassenen wil verbeteren. Aan tafel: Valerine Wolfs (Taalhuis).

10.45 uur: Woonzorgvoorzieningen aan Gogelstraat –  Op de plek aan de Gogelstraat in Vught komt een woonzorgvoorziening met negentien kamers voor ouderen met een intensieve zorgbehoefte en twee aanleunwoningen voor echtparen die lichtere zorg nodig hebben. Het gebouwencomplex dat nu nog op die plek staat wordt gesloopt. Wethouder Peter Pennings geeft een toelichting.

11.09 uur: Met wethouder Toine van de Ven praten we over de Cultuurnota en Vught Duurzamer.
Cultuurnota Vught Inwoners moeten zelf inhoud geven aan het cultuuraanbod, de gemeente is alleen ondersteunend. Dat staat in de Cultuurnota van Vught. Daarin schrijft het college verder dat Vught bereid is te investeren in renovatie of nieuwbouw van de Speeldoos. Dat moet een sociaal cultureel centrum worden met als primair doel huisvesting van amateurverenigingen. 
Vught Duurzamer: Inwoners kunnen honderden euro’s besparen met duurzame maatregelen als zonnepanelen en isolatie. Hoe werkt dit? De gemeente Vught wil inwoners stimuleren met het nemen van duurzame maatregelen onder het motto: Vught Duurzamer.

11.25 uur: Stichting Kindervriend Vught –  Stichting de Kindervriend Vught heeft elk jaar een donatie voor een goed doel: dit jaar schenkt het 1.250 euro aan Theatergroep Spring in Vught. Ger Postuma sprak met Noud van Dongen, Kindervriend Vught (opname van Ger Postuma).

11.45 uur: DCK Kwis Cromvoirt – Ook dit jaar wordt er in Cromvoirt weer hard gewerkt aan de legendarische DCK Kwis. Aan tafel: Imre Tiebosch en Franca van de Linden (DCK Cromvoirt).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in