Home Blikveld Blikveld, zaterdag 22 februari 2020

Blikveld, zaterdag 22 februari 2020

Gastvrouw: Wilna van der Heijden.
Techniek en muziek: Maurice van der Vliet.
Presentatie: Erik Overman en Berry van de Water.

10.05 uur     
Twee keer per jaar wordt in DePetrus een cursus Vughtologie georganiseerd om mensen wegwijs te maken in Vught en Cromvoirt. Er wordt onder andere verteld over de geschiedenis van en de natuur binnen de gemeente. De cursus is een co-produktie van het Vughts Museum, ABZ en de stichting Erfgoed Vught. Henk Smeets komt uitleg geven.

10.25 uur     
Op zondag 22 maart wordt voor de derde keer Vught Digitaal georganiseerd. Het is de bedoeling dat Vughtenaren hun digitale activiteiten laten zien. Op deze manier kan op een laagdrempelige manier kennis gemaakt worden met bijvoorbeeld programmeren, robots besturen en websitebouwen. Chris Dorna weet er alles van, en komt waarschijnlijk een oproep voor vrijwilligers doen.

10.45 uur
De 21-jarige filmmaker Freek Donkers heeft zelf een korte film geschreven. In het kader van zijn afstuderen aan de Hogeschool voor Kunsten wil hij in april beginnen met de opnamen. Freek en zijn team moeten de film zelf financieren en daarbij kan hij hulp gebruiken. Daarom heeft hij een crowdfundingactie gestart. Loopt de campagne naar tevredenheid?

11.05 uur
De Kroegentocht op carnavalsmaandag is niet meer weg te denken uit Dommelbaorzedurp. Er doen de laatste jaren zo’n 300 deelnemers mee aan de tocht langs de Vughtse kroegen in het centrum. Er worden spellen gespeeld en er worden opdrachten gegeven voor een fotospel. De organiserende Carnavalsvereniging De Kaoter is veur Laoter komt middels Toine van der Ven en Johan Oomen uitleggen waarom je mee moet doen.

11.25 uur     
Bij Carnaval hoort natuurlijk een optocht en bij een optocht grote wagens. Een van de clubs die ook dit jaar weer een wagen bouwen is Krek Wa Anders. Harm van Iersel is een van de drijvende krachten achter het bouwteam. Hij komt uitleggen wat er zo leuk is aan het creëren van een carnavalesk bouwwerk.

11.45 uur 
Het hoogtepunt van het Carnaval in Kneutergat is de optocht op maandag. Het hele dorp is erbij betrokken. Of als deelnemer of als toeschouwer. Maar natuurlijk is er het komende weekend veel meer te doen. We lopen door het programma met Koen de Leyer.

11.55 uur: afkondiging
Blikveld is een NOVO3-programma van Erik Overman, Peter Corvers, Ans de Man en Berry van de Water. De muziek en de techniek werden vandaag verzorgd door de onovertroffen Maurice van der Vliet. De gastvrouw was Wilna van der Heijden. Dit programma kunt u ‘terugluisteren’ via de website www.NOVO3.nl

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in