Home Blikveld Blikveld zaterdag 1 februari 2020

Blikveld zaterdag 1 februari 2020

Gastvrouw: Rona Pietersen.
Techniek en muziek: Maurice van der Vliet.
Presentatie: Erik Overman en Berry van de Water.

10.05 uur
Zondag 2 februari presenteert CV De Knolderapen in De Speeldoos tijdens d’n Opmaot een muzikaal programma waar het carnavalsgevoel vanaf druipt. Knolderapenvoorzitter Hans Meijs jr gaat ons er alles over vertellen.

10.20 uur
We kennen Willemijn Zwart – Smeets als kleinkunstenares. Als moeder van drie kinderen heeft ze haar activiteiten tegenwoordig geconcentreerd op training en coaching. Willemijn is onlangs een crowdfunding actie gestart. Ze is bij ons te gast om een en ander te duiden.

10.45 uur
Dianne Schellekens is de fractievoorzitter van D66 in Vught. Deze partij heeft vragen gesteld aan het college van B&W over de plannen die het Strandhuys heeft, aan de IJzeren Man. Zo wil de fractie graag weten waarom er zoveel groen verdwenen is voor nieuwe parkeerplaatsen, terwijl er al volop parkeerruimte is. Ook wil D66 graag weten hoe het staat met de hotelplannen.

Roderick van de Mortel

11.05 uur
Samen met minister Dekker voor Rechtsbescherming wil burgemeester Roderick van de Mortel de mogelijkheden onderzoeken om een extra beveiligde rechtbank in de PI Vught te realiseren. Wat is het voordeel voor Vught als dit plan gerealiseerd wordt? Ook op een ander terrein maakte Van de Mortel zich dienstbaar voor de gemeenschap. In Helvoirt was hij bezorger van Het Klaverblad. Was dat een eenmalige inspanning?

11.25 uur
Dit jaar is het 66 jaar geleden dat de vereniging Dommelbaorzedurp werd opgericht. 6 x 11 jaren carnaval in Vught. Dat moet natuurlijk groots gevierd worden. Maarten van Oers, prins Alfredeo XIX, fungeert als voorzitter van het jubileumcomité. Voormalig adjudant André Henskens is verantwoordelijk voor de invulling van het programma. Met hen praten we over ‘Dommelbaorzedurp, al 66 jaor ’n werrum gevuul’.

11.45 uur Het Maurick College en de gemeente Vught hebben een convenant gesloten om samen te strijden tegen zwerfafval. Wat houdt deze samenwerking in? We spreken erover met wethouder Toine van de Ven, die we ook uitnodigen om ons bij te praten over de strijd tegen een ander ongerief, de processierups. Zijn de nestkastjes het spreekwoordelijke ‘Ei van Columbus’?

11.55 uur
Afkondiging: Blikveld is een NOVO3-programma van Erik Overman, Peter Corvers, Ans
de Man en Berry van de Water. De muziek en de techniek werden vandaag verzorgd door de keizer van de knoppen, niemand minder dan Maurice van der Vliet. De gastvrouw was Rona Pietersen. Dit programma kunt u ‘terugluisteren’ via de website www.NOVO3.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in