Home Blikveld Bestuurder Peggy van der Koelen hoopt op een snelle bezoekregeling

Bestuurder Peggy van der Koelen hoopt op een snelle bezoekregeling

Peggy van der Koelen

In Blikveld van de afgelopen weken was Peggy van der Koelen, bestuurder van Vughterstede regelmatig te gast. Ook deze zaterdag, 2 mei weer.

Een update: “De woonzorgcentra Elisabeth en Theresia van Vughterstede zitten nog steeds op slot voor bezoek. We zien in alle cijfers terug dat die maatregelen werken. Maar helaas moeten we nog steeds een afweging maken tussen veiligheid en menswaardigheid. Dat laatste knaagt op dit moment. Bewoners snakken naar contact met hun familie. Medewerkers zien dit met lede ogen aan en hebben daar last van. Onze huizen zijn er om waardig oud te worden en niet bedoeld als een soort gevangenis.”
Van der Koelen had gehoopt op een versoepeling, maar dat zit er op dit moment nog niet in. Zij verwacht dit pas rond 20 mei. Samen met collega-instellingen uit de regio, waar komende week weer overleg mee is, wordt nu al gekeken hoe dat zal gaan en worden er gezamenlijke maatregelen genomen. Het moet namelijk niet zo zijn dat er in de ene zorginstelling iets wel mag en bij de ander niet. De protocollen liggen klaar.  

Van der Koelen vertelt dat Vughterstede zelf de mogelijkheid heeft om bewoners en personeel te testen als er een verdenking bestaat op Corona. Zuurstof en temperatuur worden vooraf gemeten en dan volgt een test. Bij mogelijke besmetting van medewerkers is het advies ‘thuis blijven’.

Samen met zorginstelling Van Neynsel heeft Vughterstede in hotel De Kruishoeve in Vught een speciale afdeling voor corona patiënten uit de thuiszorg gerealiseerd. Op dit moment verblijven daar nog 10 ouderen, die daar liefdevol verzorgd worden door voor hen vertrouwde medewerkers. Zij zijn over deze oplossing heel positief.

Volgens Van der Koelen zijn er nog voldoende beschermingsmiddelen in alle huizen en bij de thuiszorg en zijn alle medewerkers goed geïnstrueerd. Op de vraag of het lastig is om medewerkers gemotiveerd te houden zegt Peggy van der Koelen: “medewerkers zijn heel sterk en ik voel iedere dag dat we er samen voor gaan”.

Presentatie Berry van de Water en techniek Ludo Servais.
Beluister hier het volledige interview met Peggy van der Koelen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in