Home Blikveld Bernard Doorenbos is de nieuwe voorzitter van de Seniorenbus ‘een zeer professionele...

Bernard Doorenbos is de nieuwe voorzitter van de Seniorenbus ‘een zeer professionele organisatie’

Bernard Doorenbos is vanaf dit jaar de nieuwe voorzitter van de Seniorenbus in Vught, nadat vice-voorzitter Jozef Kok een klein jaar de honneurs heeft waargenomen. Doorenbos was de afgelopen 6½ jaar raadslid voor de VVD in Vught. In Blikveld van zaterdag 9 januari zei hij over zijn voorzitterschap het volgende: “Ik heb in het verleden veel internationaal gewerkt, veel buiten Nederland”. Na zijn pensionering wilde hij vooral zoals hij het zelf omschrijft “meer rondom de kerk gaan doen”. Zo is hij bijvoorbeeld bestuurslid bij Museum Slager in Den Bosch en van de Rotary club. Doorenbos vindt vrijwilligerswerk erg belangrijk en raakte zodoende geïnteresseerd in de Seniorenbus. “Een zeer professionele organisatie die voor de volle 100 procent op vrijwilligers draait. De Seniorenbus heeft bijna 400 abonnees en zo’n kleine 85 vrijwilligers en die laatste groep is goud waard. Er zijn duidelijke werkafspraken, de communicatie verloopt uitstekend, er zijn strenge veiligheids- en gezondheidsmaatregelen, waar een ieder zich aan houdt en de bus wordt zeker in deze coronatijd volgens protocol na iedere rit schoongemaakt”.

De Seniorenbus is financieel gezond, men heeft gelukkig een buffertje kunnen opbouwen. Volgens Doorenbos zijn de inkomsten natuurlijk afgelopen jaar teruggelopen door Corona, minder ritten en minder advertentie-inkomsten. Gelukkig heeft de gemeente toegezegd dat de extra kosten die in 2020 gemaakt zijn, vergoed zullen worden. Voor wat betreft de nieuwe coalitie verwacht Doorenbos dat zij de Seniorenbus een warm hart toedragen. Alle politieke partijen hebben namelijk in hun verkiezingsprogramma’s positieve geluiden laten horen.

Tot slot werd er gesproken over de aansluiting van de Seniorenbus in Helvoirt. Daar hebben zich al abonnees aangemeld en is men begonnen met het werven van Helvoirtse vrijwilligers. “Op dit moment regelen we het vervoer nog vanuit Vught en is het de bedoeling dat er straks in Helvoirt een bus gestationeerd wordt”, aldus Bernard Doorenbos, telefonisch vanuit Frankrijk.

Presentatie: Peter Corvers en Berry van de Water.
Techniek Maurice van der Vliet.

Het volledige interview is hieronder terug te luisteren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in