Home Bestuur & politiek Ambitie Mark du Maine VVD: ...

Ambitie Mark du Maine VVD: 6 raadszetels en wethouder

In Blikveld van zaterdag 1 augustus was Mark du Maine, fractievoorzitter van de VVD, te gast. Een boeiend gesprek over actuele zaken zoals de Jagersboschlaan, de Vughtse financiën, woningbouw en de IJzeren Man. En natuurlijk ging het gesprek ook over de naderende verkiezingen.

Mark du Maine had vakantie totdat de SP een interpellatiedebat rondom de Jagersboschlaan aanvroeg en in feite daarmee de gemeenteraad terugriep van het zomerreces. Officieel moeten er voor deze extra raadsvergadering van 4 augustus 2020 minimaal 11 raadsleden (of minimaal de helft van de gemeenteraad) aanwezig zijn om een interpellatiedebat te houden. De VVD zal met z’n vieren aanwezig zijn. “Het is wel zo chique om daarbij te zijn. Een van ons woont parttime in Frankrijk omdat zijn vrouw Française is, ze hebben daar een huisje. Maar hij komt speciaal naar Nederland omdat hij het zijn morele plicht vindt om aanwezig te zijn”, aldus du Maine. Overigens snapt hij niet waarom deze extra raadsvergadering moet plaatsvinden. De SP is het volgens hem al jarenlang niet eens met de besluitvorming, heeft er vier of vijf moties voor ingediend die allemaal weggestemd zijn. “Nu hebben ze samen met D66 en het CDA een prachtige oppositiekliek gevormd en zijn werkelijk ‘tegen’ alles wat de coalitie vindt”, vervolgt Mark. Naar zijn mening heeft de gemeente niets verkeerds gedaan. Zij heeft de uitspraak van de rechter bestudeerd en een onderzoek laten doen wat laat zien dat er geen nadelige natuureffecten optreden als de Jagersboschlaan verhard wordt. Daar was de rechter bang voor, dat blijkt nu niet zo te zijn en daarom verzoekt de gemeente de rechter hier opnieuw naar te kijken.

Over de sfeer in de gemeenteraad zegt Mark du Maine “het is niet meer echt een gezellige club, standpunten zijn verhard en er wordt onfatsoenlijk met elkaar omgegaan. Er worden te veel persoonlijke steken onder water uitgedeeld. Ik persoonlijk ben daar niet blij mee. Pogingen om dit te veranderen hebben niets opgeleverd”.

In de coalitie gaat het prima. Ondanks dat PvdA/GroenLinks en VVD andere zaken belangrijk vinden, kan Mark du Maine prima samenwerken met Ton van der Vossen, huidige fractievoorzitter van PvdA-GL en daarvoor met Floor Bink. “Het oppositieblok is lastiger, ze stemmen onderling zaken af en houden volgens Du Maine compleet inwisselbare verhalen.”

En dan tot slot: Mark du Maine is door het bestuur gevraagd om lijsttrekker te worden bij de komende gemeenteraadsverkiezingen. Voor de eerste keer, Saskia Heijboer en Suzanne Otters gingen hem voor. Hij is er blij mee en wil graag (zoals hij het zelf verwoordt) Vught, Cromvoirt en Helvoirt vooruithelpen. Ambities heeft hij zeker, zoals bij de komende verkiezingen 6 zetels halen en de grootste partij worden. En ja, hij wil ook wethouder worden.

Presentatie: Erik Overman en Berry van der Water en techniek Ralph van Dongen.

Luister hier het volledige interview met Mark du Maine terug.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in