Home Algemeen “Altijd eerst 1-1-2 bellen”

“Altijd eerst 1-1-2 bellen”

Marcel de Rouw, de bekendste Vughtse politieagent, ook wel de ‘Vughtse Bromsnor’ genoemd, was te gast bij NOVO3 Blikveld. Hij meldde dat “Vught samen met Boxtel met zo’n 20 man actief is om de burgers bij problemen bij te staan. Overigens zijn zij op afroep ook beschikbaar voor de regio, want je moet elkaar helpen als het nodig is.”
“De onderlinge communicatie is goed en je wordt goed bijgepraat. Sinds kort kan dat ook met een ‘Meos’ (Meekijken effectief op straat) systeem. Door de warmte is het korte lontje meer merkbaar. Huiselijk geweld en conflicten in de buurt, maar ook in het verkeer komen nu meer voor,” aldus De Rouw. “De inbraakteller (inclusief insluiping) staat dit jaar op 19. Dus, sluit af als je weggaat, al is het maar voor even. De inbreker loert erop.
Ook de fietsendiefstallen komen nog regelmatig voor. Nu zijn vooral de E-bikes in trek.
De individuele dieven werken meestal in de eigen wijken. Soms verblijven ze in een inrichting, waar ze overdag de gewenste antwoorden geven in de therapiesessies, maar ‘s-avonds op pad gaan voor drugsgeld. Waarschuwingsbordjes in de wijk houden inbrekers niet echt tegen. Zeker niet als ze met een groepje op pad gaan. Twitterberichten en extra surveillance door het preventieteam maken de inwoners wel alerter op hun situatie.
Bel bij een verdachte situatie eerst altijd 1-1-2 en wacht tot mijn collega’s ter plekke zijn is mijn advies. Dan kunnen we ze wellicht op heterdaad betrappen.”

Presentatie Berry van de Water en Erik Overman.
Techniek Maurice van der Vliet.

Luister hier naar het interview met Marcel de Rouw.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in