Home Blikveld Blikveld zaterdag 9 mei 2020

Blikveld zaterdag 9 mei 2020

Techniek en muziek: Ralph van Dongen.
Presentatie: Berry van de Water.

Het zijn vreemde tijden. Het Corona virus houdt ons allemaal in de greep. De redactie van Blikveld heeft besloten uit te blijven zenden. Alleen, tijdelijk, op een andere manier. We doen alle interviews telefonisch. Als u ideeën heeft voor leuke of noodzakelijke onderwerpen: laat het weten.

Van 10 tot 11 uur

  • Anders Bezig zijn heeft in maart alle cursussen en activiteiten ‘tot nader bericht afgelast’. Er waren wel Walk&Talk online bijeenkomsten. Hoe ging dat? En wat gaat er gebeuren met de Zomerschool? We praten erover met directeur Lidia Riezebos.
  • Het zijn drukke tijden voor de BOR (Beheer Openbare Ruimten). We spraken eerder al met Jack Dikmans over de bestrijding van de Eikenprocessierups. Maar hoe zit het met de Weekmarkt en andere gevolgen van de versoepeling van de Coronamaatregelen?
  • Hoe gaat gemeenteraadslid Mark du Maine (VVD) om met de beperkingen door de Coronaproblemen? Kan hij zijn raadswerk goed doen? Wat denkt hij van de N65 of de gemeentelijke financiën? Kijkt hij al vooruit naar de verkiezingen?
  • Is het Guldenberg Hotel in Helvoirt alweer ‘back in business? En hoe gaat dat dan? Wat zijn tot nu toe de gevolgen van alle richtlijnen en hoe ziet de nabije toekomst eruit. Manager Dennis Münninghoff heeft waarschijnlijk alle antwoorden.

Van 11 tot 12 uur

  • Het zijn drukke dagen voor Burgemeester Roderick van de Mortel. Het dagelijkse leven moet zo veel mogelijk doorgang vinden, maar de invloed van het Coronavirus is natuurlijk immens. Is hij tevreden over de 4 en 5 mei gebeurtenissen en wat zijn de gevolgen van ’de nieuwe regels’? Bijvoorbeeld voor de horeca?
  • Hoe beleeft Charlotte Beukeboom als bestuurder van woonstichting Charlotte van Beuningen de huidige situatie? Wat zijn de gevolgen voor haar organisatie en de bewoners? Wordt de uitgestelde huurverhoging misschien wel helemaal doorgestreept? Welke initiatieven vallen haar op? Lopen de werkzaamheden in de Zeeheldenbuurt op schema?
  • Afgelopen donderdagavond waren 34 inwoners van Vught actief tijdens de inspraakavond voor het bestemmingsplan N65. Dat kon door fysieke aanwezigheid, via telefoon of videoboodschap of schriftelijk. Hoe heeft wethouder Guus van Woesik dit alles ervaren? Kan hij nog iets met de aan- en opmerkingen doen?
  • Zijn de trainingen voor de jongste jeugd bij voetbalvereniging Helvoirt alweer begonnen? En wat zijn de gevolgen voor de club? Zijn er al gesprekken voor ondersteuning met de gemeente geweest? Overlegt voorzitter Arjan van den Hoven ook met andere verenigingen in de omgeving?

11.55 uur
Afkondiging:
Blikveld is een NOVO3-programma van Erik Overman, Peter Corvers, Ans de Man en Berry van de Water. De muziek en de techniek werden vandaag verzorgd door de onovertroffen Ralph van Dongen. Dit programma kunt u ‘terugluisteren’ via de website www.NOVO3.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in