Home Blikveld Blikveld, zaterdag 7 december van 10:00-12:00 uur

Blikveld, zaterdag 7 december van 10:00-12:00 uur

Elke zaterdag kunt u luisteren naar Blikveld. Blikveld is een NOVO3-radioprogramma van Ans de Man, Erik Overman, Peter Corvers en Berry van de Water. Luister tussen 10:00-12:00 uur naar Blikveld via https://www.novo3.nl/radio-livestream/

10.06 uur Maurick College.
Het gaat goed met het Maurick College, zelfs zo goed dat het komend schooljaar niet alle nieuwe leerlingen meer rechtstreeks geplaatst kunnen worden. Er wordt daarom geloot voor de 360 beschikbare plaatsen. We praten erover met Frank Vervoort, sectordirecteur van het Maurick College. Met hem hebben we het ook over de onlangs begonnen nieuwbouw bij de school van zes leslokalen en een collegezaal.

10.20 uur Natuur- en Milieugroep Vught
Wat zijn de gevolgen van stikstof op de Vughtse natuur. Voorlopig is de procedure voor de reconstructie van de N65 door de stikstofcrisis opgeschort. Gesprek met Johan Smeulders (Natuur- en mileugroep Vught).

10.45 uur Kinderkleding maken in de Huiskamer
Kinderkleding maken voor kinderen die geen nieuwe kleding kunnen kopen. Op maat en naar wens. Dit initiatief startte onlangs in de Huiskamer in de Marktveldpassage, Miss Rose. Aan tafel: Yvonne Kolmans, Welzijn Vught.

11.45 uur Fietsen voor vluchtelingen
MOVE Vught organiseert in samenwerking met Vluchtelingenwerk fietslessen voor vluchtelingen. Aan tafel: Mike Wiersema, MOVE.

11.08 uur Onduidelijkheid over vierde spoor in Vught-Zuid
Prorail liet onlangs weten dat er in de toekomst, over zo’n 15 jaar, een vierde spoor in Vught-Zuid komt. Het Brabants Dagblad publiceerde hierover. Bewoners van Klein Brabant maken zich zorgen en willen duidelijkheid. Wethouder Guus van Woesik geeft helderheid over de werkelijke stand van zaken. Daarna een reactie van Rob Borgsteijn, namens meerdere bewoners in Klein Brabant.

11.25 uur: De Speeldoos
CDA, D66 en SP willen de mogelijkheid voor professionele podiumkunsten in De Speeldoos openhouden en dit eventueel subsidiëren. De collegepartijen sluiten subsidiëring van professionele podiumkunsten uit. Een discussie met: Marc du Maine (VVD) en Yvonne Vos (CDA).

11.45 uur VVC
De Vughtse volleybalclub ziet kans steeds meer jeugdleden aan zich te binden. En dat is opvallend in een tijd waarin veel verenigingen jongere leden zien vertrekken. Vooral samenwerking met MOVE en basisscholen ligt ten grondslag aan dit succes. Aan tafel: Marco van de Kuilen, voorzitter VVC.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in