Home Blikveld Blikveld, zaterdag 30 november van 10:00-12:00 uur

Blikveld, zaterdag 30 november van 10:00-12:00 uur

Elke zaterdag kunt u luisteren naar Blikveld. Blikveld is een NOVO3-radioprogramma van Ans de Man, Erik Overman, Peter Corvers en Berry van de Water. Luister tussen 10:00-12:00 uur naar Blikveld via https://www.novo3.nl/radio-livestream/

10.05 uur. Er wordt met grote regelmaat munitie gevonden in de vijver bij Fort Isabella. Is dat echt gevaarlijk, of valt het wel mee? Wordt er vaker munitie gevonden in Vught? Zijn er nog andere spectaculaire opgravingen gedaan? We vragen het ‘onze dorpsarcheoloog’ Wim Kievits.

10.25 uur. De stichting ‘Goudhaantje’ beheert de nalatenschap van Paul Kok. Jaarlijks steunen zij organisaties die iets doen voor de jeugd. Paul’s broer Jozef komt vertellen wie dit jaar op een bijdrage kunnen rekenen. En als hij er dan toch is, gaan we ook nog even over de Seniorenbus praten.

10.45 uur. Afgelopen week werd het Nationaal Monument Kamp Vught, na een ingrijpende verbouwing, ‘opnieuw geopend’. De koning kwam er zelfs voor naar Vught. We kijken met Wilmy Luiten terug op het bezoek en we willen natuurlijk ook weten wat er allemaal veranderd is.

11.05 uur. Wethouder Toine van der Ven kondigde vol trots aan dat er een mooi voorstel voor nieuwbouw op de accommodatie van Zwaluw V.F.C. op tafel ligt. Er waren echter toch nog wel wat vragen vanuit de gemeenteraad. Hij komt uitleggen wat de gemeente en de voetbalclub op Bergenshuizen willen gaan doen.

11.25 uur. Er spelen momenteel behoorlijk wat projecten en visies met betrekking tot het bouwen van woningen. De Grote Zeeheldenbuurt, 90 appartementen in de Baarzen, zorgwoningen in de Gogelstraat, Lunet 5, het Isabellaveld, het Loyolapark, enzovoorts. En dan wordt er ook nog eens gesproken over bebouwing in het buitengebied. Gaat dat volgens Fons Potters, raadslid voor D66, allemaal goed komen?

11.45 uur. Het leek er even op dat er dit jaar geen ijsbaan zou worden aangelegd. Gelukkig werd er toch nog een geschikte plek gevonden. Martin Huisman en Jules van der Steen weten wat er in de komende weken op stapel staat.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in