Home Blikveld Blikveld, zaterdag 29 februari 2020

Blikveld, zaterdag 29 februari 2020

Elke zaterdag in Blikveld bijzondere gasten in de studio van NOVO3.

10.05 uur: De onafhankelijke Vughtse bezwaarschriftencommissie heeft het college geadviseerd de bezwaren tegen de verharding van de Jagersboschlaan ongegrond te verklaren. Dat betekent dat de gemeente kan overgaan tot verharden. Wat vindt buurtbewoner Harry van Sterkenburg daarvan?

10.25 uur: Aanstaande woensdag wordt in Huize Elisabeth het eerste Geheugencafé van dit jaar gehouden. Het thema is de ondersteuning die bij dementie gegeven kan worden. Waar kun je terecht? Wie kan je helpen? Marianne van Boxtel weet er meer van.

10.45 uur: Op 21 maart organiseert reisgenootschap Fãrã Margini, in het kader van het 66-jarige bestaan van Dommelbaorzedurp, een gratis kinderfestival in de Martinihal. Kinderen hebben gedurende de middag de kans om door middel van nog niet eerder gepresenteerde activiteiten zich grenzeloos te vermaken. Debby van Gemert en Bart van de Water lichten een tipje van de sluier op.

11.05 uur: Het ontwerpbestemmingsplan ‘De Braacken van Mariënhof’ ligt ter inzage. Er is veel over te doen. Welke gevolgen heeft de bouw van 33 woningen voor de omgeving en de natuur? We praten er over met Johan Smeulders, die namens de Natuur- en Milieugroep Vught de ontwikkelingen in de gaten houdt.

11.25 uur: Illustrator Saskia van Oversteeg heeft het initiatief genomen om, samen met kinderen van 7 tot en met 12 jaar, een beeldboek te maken over Pietertje en Fort Isabella. Kunstlessen worden met een vleugje geschiedenis gecombineerd. Hoe gaat Saskia dat aanpakken?

11.45 uur: Xander Beks vraagt met zijn educatieve theaterproject aandacht voor 75 jaar vrijheid. Uiteindelijk moet het project leiden tot een voostelling op het terrein van de Van Brederodekazerne. Hij is bij ons in de studio met enkele ‘spelers’: Jasmijn van Hoek, Melvin Erkemeij en Therese Verbiest.

Techniek en muziek: Ludo Servais
Presentatie: Ans de Man en Berry van de Water
Gastvrouw: Rona Pietersen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in