Home Blikveld Blikveld, zaterdag 14 maart 2020

Blikveld, zaterdag 14 maart 2020

Ook deze keer weer bijzondere gasten in de studio van NOVO3. Blikveld besteedt in deze uitzending extra aandacht aan het Coronavirus. Vergeet je niet te luisteren? Klik hier om direct live te luisteren: https://www.novo3.nl/radio-livestream/

10:05 uur: In 2020 wordt de Week van de Psychiatrie gehouden in de laatste week van maart, van 23 tot en met 29 maart. Het thema van de Week van de Psychiatrie 2020 is: ‘Betekenisvol meedoen’. Ook de Cliëntenraad van Reinier van Arkel besteedt natuurlijk aandacht aan deze Week. Hoe dan? Dat horen we van vicevoorzitter Walter van Lankveld en Annemie Broekhof, coach/ondersteuner van de Cliëntenraad.

10.20 uur: MOVE Vught wil dat sporten en bewegen in de openbare ruimte wordt gestimuleerd. Het college liet onderzoek doen in samenwerking met MOVE. Daaruit blijkt waar specifiek behoefte is aan bewegen en sporten in Vught. De gemeenteraad is ook enthousiast; dat belooft veel goeds dus. Vorige week spraken we er al over met wethouder Toine van de Ven, vandaag schuift Valentine Kortbeek aan om een en ander te duiden.  

10:45 uur: Het college van burgemeester en wethouders verwacht dat het Bestemmingsplan N65 voor de zomer ter inzage kan worden gelegd. Het stikstofonderzoek heeft een positief resultaat opgeleverd, als je het bekijkt vanuit de wens om de N65 aan te pakken. Ook de zienswijzen zijn allemaal beantwoord. Verantwoordelijk wethouder Guus van Woesik is te gast om een toelichting te geven.

11:05 uur: De Open Dag van Vughterstede op 21 maart gaat niet door, maar dat wil natuurlijk niet zeggen er niets te bespreken is met Peggy van der Koelen, directeur/bestuurder van Vughterstede. De organisatie is voortdurend in beweging op het gebied van zorg voor senioren.

11.25 uur: Het coronavirus heeft de samenleving in zijn greep. Ook in Vught. Hoe is burgemeester Roderick van de Mortel bij het overleg in de Veiligheidsregio betrokken? Hoe stimuleert hij naleving van de adviezen bij de bestrijding van het virus?

11.45 uur: Dit jaar bestaat Blaaskapel en Carnavalsvereniging DanMarZo 22 jaar. Dat moet natuurlijk gevierd worden. Daarom organiseert de club in juni een aantal activiteiten, waaronder een heuse jubileumkwis. Daarover praten we met twee prominente leden, Marc van Santvoort en Wilna van der Heijden.

Presentatie: Erik Overman en Berry van de Water
Techniek en muziek: Ludo Servais.
Gastvrouw: Rona Pietersen
Dit programma kunt u ‘terugluisteren’ via de website www.NOVO3.nl

1 REACTIE

  1. VERANTWOORDELIJK vind ik een te zware classificatie voor Guus want het wordt voornamelijk uitgemaakt door zijn ambtenaren en die van de provincie en Rijkswaterstaat als eigenaar van de N65 , positief bemiddelaar past beter !

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in