De afgelopen maanden heeft Willem van der Heijden, samen met zijn medewerkers, de coronacrisis gebruikt om zijn Grand Café te faceliften. Alles is vernieuwd, het meubilair, de menukaarten, maar ook het servies. Na een weekend van passen en meten is woensdagochtend om 11 uur ‘s-ochtends de deur van het slot gegaan om de eerste gasten te ontvangen. Het weekend was nog spannend want het nieuwe meubilair heeft nog even op zich laten wachten, maar uiteindelijk was alles toch nog op tijd binnen, zodat een paar dagen geleden begonnen kon worden met het inrichten van het Grand Café. De gemeente Vught heeft vorige week een bezoek gebracht aan het Grand Café en heeft meegedacht en meegekeken over de nieuwe wijze van het plaatsen van stoelen en tafels. Tijdens dat bezoek heeft de gemeente Vught besloten dat Willem aan de overkant van zijn pand ook tafels mag plaatsen, zodat er plaats is voor méér gasten. Hij vindt het geweldig dat de gemeente Vught zo haar best doet voor de horecaondernemers.
Er zijn nieuwe menukaarten en nieuwe wijnkaarten en de gasten zullen niets meer terug zien van het interieur van vóór de coronatijd. Er waren al langer plannen om het imago en uitstraling van de zaak te moderniseren en Willem is trots op het eindresultaat. Grand Café Beleef gaat het koken iets verfijnen, hetgeen ook terug te lezen is in de menukaarten. De gerechten zijn wat uitgebreider, maar er wordt nog steeds gewerkt met eerlijke producten zoals de gasten gewend zijn van Grand Café Beleef. Er kunnen normaal 54 gasten tegelijk eten in het Grand Café, maar nu is dat tussen de 16 en 20 gasten. Dit verlies wordt deels opgevangen door te kiezen voor een tijdslot, zodat er op dezelfde dag op meerdere tijdstippen gereserveerd kan worden. Tijdens de coronacrisis is Grand Café Beleef gestart met een afhaal- en bezorgservice en Willem bedankt alle mensen die de afgelopen maanden gebruik hebben gemaakt van deze service. Hij is deze mensen ongelooflijk dankbaar dat ze Grand Café Beleef door de afgelopen moeilijke maanden hebben geholpen.
Presentatie, techniek en muziek: Gerard Postema en Marcel van den Heuvel.
Luister hier naar het volledige interview van Wat Een Weekend met Willem van der Heijden van Grand Café Beleef.