Het Koning Willem I College in Den Bosch stimuleert het gebruik van Artificial Intelligence, ofwel AI. De school heeft onlangs een lab opgericht, waar studenten en docenten zich richten op AI. Er worden ook workshops gehouden om meer inzicht te krijgen in de technologie en hoe die op de juiste manier gebruikt moet worden.
Jeroen van Aalst, docent en coördinator van het AI Lab, ziet de noodzaak van de nieuwe ontwikkelingen op het gebied van technologie: “We weten dat AI geen stekker meer heeft, dat het niet meer weggaat, dus het is belangrijk dat we onze mensen goed opleiden.”
(De tekst gaat verder onder de video)
Van Aalst biedt met het AI Lab verschillende tools aan voor zowel studenten als docenten. “De studenten krijgen AI-lesuren op hun rooster ingepland. In die uren kunnen ze met hulpvragen langskomen. Bijvoorbeeld over hoe ze bij het bouwen van een eigen website AI kunnen inzetten om die te verbeteren.”
Mogelijkheden
Een van de studenten die zich geregeld bezighoudt met de AI-tools, is Vincenzo Jhagjhoor Singh. Hij studeert aan de opleiding Urban Design op het KWIC in Den Bosch. “We gebruiken bijvoorbeeld photoshop. Hiermee leren we met AI een afbeelding te genereren”, zegt Vincenzo. Hij hoopt zelf dat steeds meer studenten ermee leren omgaan. “Het versnelt het proces, het kost minder moeite en het geeft opties waar je zelf nog niet over na hebt gedacht.”
AI zal studenten voordelen brengen, maar het kan ook andere gevolgen hebben. “Het is zeker niet de bedoeling dat we overal AI bij gebruiken. We willen vooral dat studenten zo kritisch mogelijk en op een verantwoorde manier ermee omgaan. En dat is ook wat we willen blijven stimuleren”, vertelt Van Aalst.
Tekst: Manouk Anakotta