Home Nieuws De ‘crompouce’ is een hit op social media

De ‘crompouce’ is een hit op social media

Het is de nieuwste rage in bakkersland: de ‘crompouce’, een kruising tussen een croissant en een tompouce. Dat is ook bij de bakkerijen uit onze regio niet onopgemerkt gebleven.

(Tekst loopt verder onder de video)

De ‘crompouce’ is bedacht door bakkerij Van Maanen, die ook een vestiging heeft in de boerderijwinkel Heuven in Het Fort in Vught. “Een paar maanden geleden had onze marketingafdeling de ‘Week van de Tompouce’ bedacht, met iedere dag een andere variant op de tompouce. De crompouce was er daar één van, en die deed het in de winkels best goed”, vertelt Marieke van Maanen. “Het balletje is pas echt gaan rollen toen de Brabantse influencer Sophie Ousri reageerde op een van onze posts op Instagram en de crompouce kocht en daar een video over maakte.”

Daar plukken ze nu de vruchten van. “Het is heel druk”, zegt Wouter Heuven, die dagelijks tientallen crompouces over de toonbank ziet vliegen. “In het weekend verkopen we zelfs nog meer.” Met name dankzij sociale media, maar ook de oudere generatie pikt de trend nu op. Van Maanen: “Vanochtend nog, een van onze vaste ‘oudere’ klanten, die zei ‘laat ik het nu ook maar eens gaan proberen’. Heel leuk om te zien.”

‘Oetelcrompouce’

Inmiddels zijn er landelijk al meerdere varianten bedacht, zoals de ‘olipouce’, ‘frikanpouce’ en, met het oog op d’n Elfde van d’n Elfde, de ‘Oetelcrompouce’. “Dat is ontstaan vanuit een samenwerking met Oeteldonk Online. Dus die ‘Oetelcrompouce’ gaat er komen”, zegt Suzanne Geurtsen van Patisserie Smaak in de Bossche binnenstad. Ook Mark van Doorn van Bakkerij van Doorn heeft de ‘Oetelcrompouce’ in het assortiment opgenomen. “Oeteldonk bruist, zeker hier midden in de binnenstad, dus dit was een inkoppertje voor ons.”

De bakkers denken dat de trend nogal wel even aanhoudt. “Ik dacht eerst dat het een hype was, maar de crompouce is wel een blijvertje”, zegt Geurtsen. Van Maanen vindt het vooral heel leuk dat de ‘crompouce’ nu landelijke bekendheid geniet: “Mooi dat de bakkers mee kunnen liften op deze trend. Dat verdient het vak ook, die waardering.”