Home Natuur & milieu Word jij zonnemaatje?

Word jij zonnemaatje?

Bouw zonneweide Nemerstroom van start.
Coöperatie Zonnemaatje uit Haaren, een initiatief van de Duurzame Energiecoöperatie Haaren (DEH) en Vughtse Energie Transitie (VET), staat in de startblokken om haar eerste lokale zonne-energieproject te realiseren. Dit wordt een zonneveld van ruim 1900 panelen in Haaren, op het terrein van de rioolwaterzuivering van Waterschap De Dommel. Ruim driekwart van de benodigde inschrijvingen uit Haaren, Vught en Boxtel zijn binnen voor dit ‘PostCodeRoos’- project, dus het kan van start! Tot en met 14 april kun je nog meedoen door je in te schrijven op
Zonnemaatje.nl

Pionierswerk en geduld 
Februari 2019 was het project al ‘uitverkocht’: zo’n 150 huishoudens hadden certificaten gereserveerd en de financiering van het project leek daarmee gegarandeerd. Een reservelijst van belangstellenden werd aangemaakt. Vervolgens gingen de voorbereidingen van start. En dat werd pionieren, zowel voor het bestuur van de coöperatie als voor Waterschap De Dommel, de eigenaar van de locatie voor de zonneweide. Intussen oefenden de inschrijvers geduld en groeide de lijst van geïnteresseerden door. 

Inschrijving in coronatijd
Op 13 maart jongstleden ging de inschrijving voor de in totaal 2068 certificaten van start: precies tijdens de coronacrisis. Gelukkig hebben de meeste gegadigden zich tóch ingeschreven, waardoor de bouw van de zonneweide volgens planning door kan gaan. Helaas moet een beperkte groep, vanwege de ontstane onzekerheid of persoonlijke omstandigheden, afzien van deelname. Hierdoor zijn er certificaten vrijgekomen, waarop nog tot en met dinsdag 14 april kan worden ingetekend. Dit is kort dag, maar een mooie kans om op een rijdende trein te springen.

Meedoen

Op de website van Zonnemaatje.nl is alles te lezen over de coöperatie en de manier waarop je mee kunt doen. In de informatiebrochure op de homepage staat alle belangrijke informatie, zoals over de benodigde investering, het verwachte rendement, de technische details en de contracten. Aanmelden kan tot en met 14 april 2020. 

Vragen en antwoorden via e-mail en Zoom-sessies
Vanwege de coronacrisis kan er geen reguliere informatiebijeenkomst georganiseerd worden. Daarom, kunt u per email vragen stellen, via welkom@zonnemaatje.nl, maar ook ‘live’, tijdens een informatieve digitale ‘Zoomsessie’. Deze staat gepland voor donderdagavond 9 april (20.30 – 21.10 uur). Graag vooraf aanmelden, via welkom@zonnemaatje.nl. Je ontvangt per e-mail een ‘toegangslink’. 

Start bouw zonneweide 
Hoppenbrouwers Techniek uit Udenhout gaat binnenkort starten met het bouwen van de installatie van zonnepanelen op het rioolwaterzuiveringsterrein in Haaren. Wanneer de aanleg volgens planning verloopt kan in de zomermaanden de productie van duurzame Haarense stroom beginnen. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in